Πρόσωπο: Ευτυχία Γούπιου – σταδιοδρομία στο χώρο του κρασιού

Μετά από καιρό, το ατλαντίς επαναφέρει στο προσκήνιο τη στήλη “Πρόσωπο” αναδεικνύοντας φρέσκα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Σαντορίνη. Η νέα αρχή της στήλης γίνεται με την Ευτυχία Γούπιου.

Ευτυχία Γούπιου
Ευτυχία Γούπιου

Σταδιοδρομία στο χώρο του κρασιού και συγκεκριμένα στην οινοχοΐα έχει επιλέξει η Ευτυχία Γούπιου. Η Ευτυχία τελείωσε το Λύκειο στη Ναύπακτο και στη συνέχεια σπούδασε “Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών” στο ΤΕΙ της Αθήνας από όπου αποφοίτησε το 2012. Η πτυχιακή της εργασία, ήταν διατμηματική και αφορούσε στο “πετιμέζι”.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της για το κρασί την οδήγησε στη σχολή WSPC, όπου ήδη έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το τρίτο επίπεδο WSET και το πρώτο επίπεδο του Court of Master Sommeliers. Στα άμεσα σχέδιά της είναι το Diploma (4o επίπεδο WSET) και το δεύτερο επίπεδο του Court of Master Sommeliers.

Τα καλοκαίρια 2013 και 2014 εργάσθηκε στο ξενοδοχείο Costa Navarino στο wine service, ενώ φέτος εργάζεται στο, πολύ αγαπητό στο κοινό, εστιατόριο “Άρωμα Αυλής” του οινοποιείου “Αρτέμης Καραμολέγκος”, στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης

Η Ευτυχία Γούπιου οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον, διαβάζει, δοκιμάζει και εργάζεται σκληρά για καριέρα ως οινοχόος σε διεθνές επίπεδο.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη