Προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας στη χερσαία ζώνη του Αθηνιού

Τη λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας στη χερσαία ζώνη του Αθηνιού αποφάσισε η Λιμενάρχης Θήρας Κωνσταντία Κορακά, για λόγους εξασφάλισης της απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών αλλά και των οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση αναφέρει τα παρακάτω:

  1. Εντός του περίφρακτου χώρου Λιμένα Αθηνιού επιτρέπεται η στάση και στάθμευση οχημάτων ΑΜΕΑ, στελεχών Λιμενικού Σώματος, Υπηρεσιακών οχημάτων (ΕΛ.ΑΣ, Π.Υ. Τελωνείου, ΕΚΑΒ, ΟΤΑ) στους χώρους στάθμευσης που έχουν αποτυπωθεί στο παρακάτω τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.
    Στους υπόλοιπους χώρους του περίφρακτου χώρου του λιμένα ισχύει γενική απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων, με εξαίρεση τα οχήματα που λαμβάνουν άδεια από τη λιμενική αρχή ή όσα οχήματα πρόκειται να επιβιβαστούν στα δρομολογημένα πλοία.
  2. Εκτός του περίφρακτου χώρου Λιμένα Αθηνιού καθορίζονται χώροι στάσης-στάθμευσης οχημάτων προς αποβίβαση και επιβίβαση ανά κατηγορία όπως παρακάτω:
    α. Χώρος οχημάτων εξυπηρέτησης Λεωφορειακών γραμμών (ΚΤΕΛ): Στον οριοθετημένο χώρο αριστερά του ανοιχτού στεγάστρου αναμονής επιβατών (Πύλη Β1), όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.
    β. Χώρος οχημάτων Ε.Δ.Χ. (Ταξί): Στον οριοθετημένο χώρο αριστερά του χώρου αναμονής οχημάτων και εξυπηρέτησης Λεωφορειακών γραμμών (ΚΤΕΛ) όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.
    γ. Χώρος στάσης οχημάτων εξυπηρέτησης επιβατών Β: Στον οριοθετημένο χώρο μεταξύ των πυλών εισόδου-εξόδου οχημάτων 1 και 2.
    δ. Χώρος στάσης οχημάτων εξυπηρέτησης επιβατών Α: Στον οριοθετημένο χώρο μεταξύ των πυλών εισόδου-εξόδου οχημάτων 3 και 4, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.
    ε. Από την πύλη 1 μέχρι την είσοδο της προβλήτας των επικινδύνων επιτρέπεται η παρόδια στάθμευση οχημάτων, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.
    στ. Χώρος στάθμευσης οχημάτων: Στον περίφρακτο χώρο μεταξύ της εισόδου του λιμένα και της προβλήτας “Επικινδύνων”.
    ζ. Χώρος στάθμευσης εργαζομένων λιμένα: Στον οριοθετημένο χώρο έμπροσθεν της πύλης επιβατών Α για ένα όχημα ανά άδεια λειτουργίας των καταστημάτων του λιμένα, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.
    Στους υπόλοιπους χώρους εκτός περίφρακτου χώρου του λιμένα ισχύει γενική απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων.

    Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
  3. Τα οχήματα που εξέρχονται από όλες τις πύλες εισόδου-εξόδου οχημάτων οφείλουν να παραχωρούν προτεραιότητα στα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται επί του καθορισμένου οδοστρώματος του λιμένα.
  4. Εκτός περίφρακτου χώρου λιμένα, από την πύλη 4 και μέχρι την είσοδο του λιμένα, οριοθετείται οδόστρωμα διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας τουλάχιστον 4,5 μέτρων πλάτους ανά λωρίδα κυκλοφορίας. Σε όλο το μήκος του οδοστρώματος και από τις δύο κατευθύνσεις απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων.
  5. Από τον τερματικό σταθμό αναχωρήσεων επιβατών Α μέχρι την έξοδο του λιμένα οριοθετείται πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων. Από την είσοδο του λιμένα (Πύλη 1) και έμπροσθεν του χώρου στάσης οχημάτων εξυπηρέτησης επιβατών Β έως και την έξοδο του ανοιχτού σταθμού αναμονής επιβατών Β οριοθετείται πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων. Από την πύλη οχημάτων 3 μέχρι την είσοδο του ανοιχτού σταθμού αναμονής επιβατών Β και έμπροσθεν από τους χώρους στάσης οχημάτων ΚΤΕΛ και ΤΑΚΙ οριοθετείται πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων.
  6. Ι. Εντός περίφρακτου χώρου λιμένα ύπαρξη διαγράμμισης με κίτρινο χρώμα επί του κρηπιδώματος περιφερειακά των προβλητών, καθώς και ύπαρξη χρωματισμού στις κολώνες των προβολέων φωτισμού, όπως επίσης οι δέστρες (μπίντες) να είναι βαμμένες και αριθμημένες, αρχής γενομένης από τη θέση “Φαναράκι”.
    ΙΙ. Στις πύλες 1, 3 και 4 οχημάτων Λιμένα Θήρας, αρχής γενομένης από την είσοδο στον λιμένα, ύπαρξη επί της ασφάλτου-οδοστρώματος βελών εισόδου και εξόδου πλαγίως, ώστε να καθορίζεται σαφώς η είσοδος και έξοδος οχημάτων.
    ΙΙΙ. Από την πύλη 2 απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων εντός του περίφρακτου χώρου και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για έξοδο οχημάτων.
  7. Το ανώτερο όριο ταχύτητας στον Λιμένα Αθηνιό ορίζεται στα 30 km/h.
  8. Η τροφοδοσία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πραγματοποιείται καθημερινά κατά τις ώρες 06:30-09:30 και 19:00 έως 23:00. Η εκφόρτωση ευπαθών προϊόντων εκτός ωραρίου τροφοδοσίας θα πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής άδειας της λιμενικής αρχής.
  9. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας υποχρεούται στην έγκαιρη διαγράμμιση των χώρων και στην τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων τόσο στις πύλες οχημάτων, όσο και στους χώρους αναμονής. Επιπροσθέτως, εκτός περίφρακτου χώρου λιμένα ο διαχωρισμός του οδοστρώματος με τα πεζοδρόμια και τους χώρους στάσης οχημάτων να πραγματοποιηθεί με εύκαμπτους πλαστικούς οριοδείκτες.
  10. Οι παραβάτες της Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (Α’ 261), το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του οποίου τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 381/1995 (Α’ 214), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο μόνο του Π.Δ. 193/2001 (Α’ 156), όπως συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 105/2007 (Α’ 131).

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη