Σαντορίνη: Προσωρινή απαγόρευση απόπλου για το Power Jet

Δεμένο στο λιμάνι του Αθηνιού είναι μέχρι αυτή την ώρα (16/5 – 12:30) το ταχύπλοο Power Jet, καθώς απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μετά από ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο αριστερό Νο2 στεγανό, χθες (15/5) το μεσημέρι.

Ειδικότερα, το Λιμεναρχείο Θήρας ενημερώθηκε μετά τον κατάπλου του πλοίου στη Σαντορίνη, από επιβάτη του πλοίου, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, περίπου 15 λεπτά πριν φτάσει στο λιμάνι του Αθηνιού, έγινε αισθητός δυνατός κραδασμός.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 129 επιβάτες του, τα 33 Ι.Χ.Ε. οχήματα, καθώς και τα 7 δίκυκλα.

Άμεσα στο πλοίο μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπίστωσαν εκδορές στην κάτω επιφάνεια του αριστερού T-FOIL (υδροπτερύγιο). Συγκεκριμένα κατά την πρόσκρουση – επαφή του αριστερού υδροπτερυγίου η δύναμη μεταφέρθηκε μέσω του άξονά του στην πάνω θυρίδα στεγανότητας, με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι βίδες συγκράτησής του, να δημιουργηθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων και να κατακλυσθεί μερικώς το αριστερό Νο2 στεγανό. Με την συνδρομή επαγγελματία δύτη επιθεωρήθηκαν τα ύφαλα μέρη του πλοίου και δεν διαπιστώθηκαν περαιτέρω εκδορές ή ρωγμές.

Από το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποιείται συνεχής απάντληση των υδάτων μέσω αντλίας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Οι 74 επιβάτες, 10 Ι.Χ., 3 δίκυκλα και 1 ρυμουλκούμενο που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το πλοίο προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Νεότερη ενημέρωση 17/5 – ώρα 16:30
Μετά από προσκόμιση στη Λιμενική Αρχή Θήρας βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά, επετράπη το απόγευμα της Κυριακής 16/5 η συνέχιση πλόων του πλοίου για έναν μεμονωμένου πλου κενό φορτίου και επιβατών, από το λιμένα Θήρας προς την επισκευαστική ζώνη Περάματος Αττικής.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη