16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Προσοχή στην εξαπάτηση από επιτήδειους

Share

epimelitirio_logo_bigΜετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, το Επιμελητήριο Κυκλάδων με ανακοίνωσή του συστήνει στους επιχειρηματίες-μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εμφάνισης επιτηδείων, που επισκέπτονται κατ’ ιδίαν ή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες Υπουργείων ή/και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.

Οι εμφανιζόμενοι λειτουργούν κατά τρόπο εντελώς εισπρακτικό και αντιεπαγγελματικό εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό του επιχειρηματία. Η συνήθης προσέγγιση εκφοβισμού και παραπλάνησης έχει ως εξής: «το επόμενο διάστημα θα γίνουν έλεγχοι που θα οδηγήσουν στην επιβολή υψηλών προστίμων, με την καταβολή ορισμένου χρηματικού ποσού εκδίδεται βεβαίωση που σας κατοχυρώνει ώστε να τα αποφύγετε».

Με αυτό τον τρόπο διεκδικούν ποσά έναντι χωρίς να υλοποιούνται τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα, ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας χωρίς να καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Με αφορμή τα παραπάνω, το Επιμελητήριο Κυκλάδων:

  • ενημερώνει ότι δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων από το 2004 έως σήμερα,
  • επισημαίνει ότι ο ΕΦΕΤ δεν διαθέτει γραφείο στις Κυκλάδες και τα στελέχη του δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για την παρακολούθηση των σεμιναρίων,
  • ζητά από τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη