Σαντορίνη: Πρώτες ενδείξεις για χρονιά ρεκόρ

Παρά τα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, η Σαντορίνη δείχνει πως θα καταρρίψει φέτος κάθε προηγούμενο ρεκόρ, τόσο από πλευράς τουριστικής κίνησης, όσο και από πλευράς εσόδων

Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος για τη Σαντορίνη, με το νησί να καταγράφει αξιοσημείωτες επιδόσεις τόσο ως προς τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, όσο και ως προς τα έσοδα από την τουριστική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Απριλίου, στο αεροδρόμιο του νησιού έφτασαν με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό 38.257 επισκέπτες, αυξημένοι κατά 42% σε σχέση με το -προ Covid- 2019, οπότε οι επισκέπτες είχαν ανέλθει σε 26.927. Η Σαντορίνη εισέπραξε ένα μεγάλο μερίδιο από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα της πασχαλινής περιόδου, το οποίο συνεχίστηκε με την ίδια δυναμική και τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου, η Σαντορίνη κατέγραψε τη μεγάλη αύξηση διεθνών αφίξεων, σε ποσοστό 23% σε σχέση με το 2019.

Στον τομέα των εσόδων, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για το 1ο τρίμηνο του έτους, η Σαντορίνη καταγράφει ως συνολικό κύκλο εργασιών σε εστίαση και καταλύματα έσοδα 14.886.99 ευρώ, υπερδιπλάσια αυτών της Μυκόνου που είναι στη 2η θέση με έσοδα 6.091.273 ευρώ και της Πάρου στην 3η θέση με έσοδα 2.141.794 ευρώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη