20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προθεσμίες κατάθεσης Δελτίων Απογραφής Στρατευσίμων

Για τους γεννηθέντες το 2002 (κλάση 2023)

Share

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.Φ.430/98/236268/14-11-2019 έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2023 (γεννημένοι το έτος 2002) είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) από 2 Ιανουαρίου 2020 έως και 31 Μαρτίου 2020 σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.

Οι στρατεύσιμοι κατά την προσέλευσή τους στις παραπάνω Υπηρεσίες, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:
α. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου.
β. Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
γ. Βεβαίωσης ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr. 
δ. Ιατρικών γνωματεύσεων ή βεβαιώσεων, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ειδικά, οι διαμένοντες στο εξωτερικό εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την απογραφή τους επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι Προξενικές Αρχές υποχρεούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά τα Δελτία Απογραφής στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Επίσης, οι στρατεύσιμοι, ανεξαρτήτως αν διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής,  τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (E-mail), προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωσή τους αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πιθανές συνέπειες από τη μη ενημέρωση (πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, αδυναμία εύρεσης από τις Αστυνομικές Αρχές κλπ).

Για οποιαδήποτε ερωτήματα ή επιπρόσθετες πληροφορίες οι στρατεύσιμοι μπορούν να απευθύνονται στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα ΚΕΠ ή στις Ελληνικές Προξενικές Αρχές του εξωτερικού.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη