20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης ζωντανά από την ΕΡΤ1

Share

Αγαπημένη συνήθεια για το πρώτο πρωινό του νέου χρόνου αποτελεί η παρακολούθηση και ακρόαση της Πρωτοχρονιάτικης συναυλίας που δίνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης. Η διάσημη “χρυσοποίκιλτη αίθουσα” του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, δωρεά του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Νικόλαου Δούμπα, θα φορέσει τα γιορτινά της για την καθιερωμένη πανηγυρική συναυλία, η οποία μεταδίδεται σε περισσότερες από 90 χώρες και την παρακολουθούν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Παρά την πολυετή συνεργασία του με την Φιλαρμονική της Βιέννης, την ξακουστή ορχήστρα θα διευθύνει σε πρωτοχρονιάτικη συναυλία για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Γερμανός αρχιμουσικός Christian Thielemann. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα αποτελείται ως συνήθως κατά βάση από μουσικά έργα της δυναστείας των Στράους και άλλων συνθετών εκείνης της εποχής.

Συμμετέχουν σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, σε χορογραφίες του Andrey Kaydanovskiy και κοστούμια του Arthur Arbesser.

Από τα 17 έργα του προγράμματος (των μεγάλων μουσουργών Johann Strauss Jr., Carl Michael Ziehrer, Josef Strauss, Josef Hellmesberger Jr. και Eduard Strauss), τα έξι πρόκειται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας από τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η πόλκα “Εξπρές” του “βασιλιά του βαλς”, Johann Strauss Jr.

Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α’ μέρος:

  • Carl Michael Ziehrer: Schönfeld March, op. 422
  • Josef Strauss: Transactionen (Transactions). Walzer, op.184
  • Josef Hellmesberger Jr.: Elfenreigen (Dance of the Elves), o. op.
  • Johann Strauss Jr.: Express. Polka schnell, op. 311 – Nordseebilder (North Sea Pictures). Walzer, op. 390
  • Eduard Strauss: Mit Extrapost (Special Delivery). Polka schnell, op. 259

Β’ μέρος:

  • Johann Strauss Jr.: Ouvertüre zur Operette “Der Zigeunerbaron (The Gypsy Baron)”
  • Josef Strauss: Die Tänzerin (The Dancer). Polka française, op. 227
  • Johann Strauss Jr.: Künstlerleben (An Artist’s Life). Walzer, op. 316 – Die Bajadere (The Bayadere). Polka schnell, op. 351
  • Eduard Strauss: Opern-Soiree (Opera Soirée). Polka française, op. 162
  • Johann Strauss Jr.: Eva-Walzer (Eva Waltz). Nach Motiven aus “Ritter Pásmán” – Csárdás aus “Ritter Pásmán”, op. 441 – Egyptischer Marsch (Egyptian March), op. 335
  • Josef Hellmesberger Jr.: Entr’acte Valse
  • Johann Strauss Jr.: Lob der Frauen (In Praise of Women). Polka mazur, op. 315
  • Josef Strauss: Sphärenklänge (Music of the Spheres). Walzer, op. 235

Στην Ελλάδα, η πρωτοχρονιάτικη συναυλία θα μεταδοθεί την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 στις 12:15 από την ΕΡΤ1 (και σε WEBTV) και ραδιοφωνικά από το Τρίτο Πρόγραμμα. Την παρουσίαση θα κάνει ο Μιχάλης Μεσσήνης.

Αν θέλετε να είστε από τους τυχερούς που θα παρακολουθήσουν ζωντανά μια από τις τρεις συναυλίες της επόμενης χρονιάς (Πρωτοχρονιάτικη 2020, παραμονής Πρωτοχρονιάς και πρόβα τζενεράλε), θα πρέπει να κάνετε αίτηση από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2019. Καθώς η ζήτηση είναι κάθε χρόνο πολύ μεγάλη, θα ακολουθήσει κλήρωση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη