Προβολή αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες

Έχοντας ως παρακαταθήκη τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει την προσπάθεια διατήρησης της πλούσιας γαστρονομικής κουλτούρας των νησιών της. Στο πλαίσιο αυτό, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την εξειδίκευση πίστωσης για την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Η εξειδίκευση αφορά την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων πιστοποιημένων και προς πιστοποίηση προϊόντων της Περιφέρειας μέσα από την πλατφόρμα deligate.gr στην οποία θα δοθούν ειδικά αφιερώματα για το σύστημα παραγωγής των προϊόντων και  διαφημιστικά banner. Παράλληλα στην πλατφόρμα vita.gr θα γίνει η προβολή των πιστοποιημένων και υπό ένταξη προϊόντων της Περιφέρειας.

Το συνολικό ποσό των δράσεων αυτών ανέρχεται στα 4.588 ευρώ και θα καλυφθεί ισόποσα από τον προϋπολογισμό της Π.Ε Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου.

Στις κατηγορίες ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ήδη ενταγμένα 22 προϊόντα, ενώ είναι στο στάδιο ελέγχου και οι φάκελοι κι άλλων προϊόντων, που θέλουν να πιστοποιηθούν. Όλα αυτά τα προϊόντα θα προβληθούν στις δύο πλατφόρμες, “που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες κι έχουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες με σκοπό την γνωριμία των αναγνωστών με τα προϊόντα μας”, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια.

Τα προϊόντα που προβληθούν θα είναι τα πιστοποιημένα και προς ένταξη πιστοποίησης: γραβιέρα Νάξου, κοπανιστή, σαν Μιχάλη και κρασοτύρι Κω από τυριά, φάβα Σαντορίνης, ντοματάκι Σαντορίνης, φασόλι Κατταβιάς, πατάτα Νάξου, ελαιόλαδο Ρόδου, μελεκούνι Ρόδου, το λικέρ κίτρο Νάξου και τα κρασιά Μαλβασία της Πάρου, Πάρος, Σαντορίνη, Μοσχάτο Ρόδου, Ρόδος, Αιγαίο Πέλαγος, Δωδεκάνησος, Κως, Κυκλάδες, και Θάψανα.  Στα υπό ένταξη προϊόντα επιγραμματικά αναφέρουμε το σπινιάλο της Καλύμνου, το συμιακό γαριδάκι, τα κριθοκούλουρα της Καρπάθου και άλλα παραδοσιακά ονομαστά τοπικά προϊόντα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη