Προβολή ταινίας από την Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης και τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας διοργανώνουν την προβολή της ταινίας “3000 νύχτες” της Mai Masri, την Κυριακή 10/3, ώρα 11:00, στον κινηματογράφο Villaggio, στο Καμάρι.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, “αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών, ενάντια στη βία των πολέμων και της προσφυγιάς, τιμάμε τις Παλαιστίνιες γυναίκες και τον αγώνα τους για να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα”.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής δασκάλας σε σχολείο της Παλαιστίνης που βρίσκεται φυλακισμένη στις ισραηλινές φυλακές, καταδικασμένη για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές» ενέργειες, επειδή μετέφερε με το αυτοκίνητό της ένα τραυματισμένο αγόρι. Η σύλληψη και η καταδίκη της την αναγκάζει να γεννήσει και να μεγαλώσει το παιδί της μέσα στη φυλακή. Κόντρα στην καθημερινή βία, τις ταπεινώσεις, τις απαγορεύσεις, επιλέγει να μην παραδοθεί στη βαρβαρότητα, να αντισταθεί με κάθε μέσο που διαθέτει, να μιλήσει στο παιδί για την ομορφιά του κόσμου και την αξία της αγωνιστικής στάσης ζωής. Οι Ισραηλινοί θ’ αποσπάσουν βίαια το αγοράκι από τη μητέρα του μόλις κλείσει τα δύο και εκείνη θα συνεχίσει ν’ αντιστέκεται πίσω απ’ τα σίδερα από κοινού με τις συμπατριώτισσες συγκρατούμενές της.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη