Υπ. Υποδομών: Προχωράει ο διαγωνισμός για τη μελέτη κατασκευής νέου λιμένα στη Σαντορίνη

© Arno Senoner / Unsplash

Στην έγκριση του Πρακτικού Αποσφράγισης-Ελέγχου Δικαιολογητικών Συμμετοχής και Αξιολόγησης Τεχνικών Προσφορών του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης με τίτλο “Εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης, προμελέτης και ΜΠΕ για την κατασκευή νέου λιμένα στη ν. Θήρα” προχώρησε στις 12/6 η Διεύθυνση Λιμενικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στον διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε στις αρχές του έτους (3/1/2020), κατατέθηκαν προσφορές από τέσσερα μελετητικά σχήματα και έγιναν όλες αποδεκτές. Μετά από βαθμολόγηση των Τεχνικών Προσφορών, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

  • Α∆Κ ΑΡΩΝΗΣ – ∆ΡΕΤΤΑΣ – ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: βαθμολογία 96,82
  • ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: ΜΑΡΝΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ: βαθμολογία 99,56
  • ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: ΤΡΙΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. – ENVECO AE – ΤΡΙΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ – ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ – Σ. ΕΥΣΤΑΘΙΑ∆ΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΕ – ∆.Τ.: ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ – ΚΙΟΝ ARCHITECTS AΕ: βαθμολογία 94,88
  • ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: CNWAY ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΜΕ – ΕΦΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΕ – ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΓΟΥΤΑΣ – Υ∆ΡΟΝΟΜΗ ΕΕ – ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ: βαθμολογία 90,78

Η προθεσμία άσκησης προδικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης έγκρισης του πρακτικού του εν λόγω διαγωνισμού λήγει -μετά από 10ήμερη παράταση για τεχνικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε σήμερα (17/6)- την 1/7/2020.

Ο προεκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου είναι 713.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η διάρκεια της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου ορίζεται στους 18 μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.

Στο μεταξύ, κατά την πρόσφατη (13/6) συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργικού επιτελείου με τους παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς του νησιού, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι η θέση του νέου λιμανιού θα προσδιοριστεί μέσα από το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη Σαντορίνη που θα εκπονήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την ανάθεση να επισπεύδεται σε δύο μόλις μήνες και τη μελέτη να ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη