Ψηφιοποιούνται οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Ν. Αιγαίου

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Μπάρδος συγκάλεσε σήμερα (22/4) τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ρόδο, με θέμα τον προγραμματισμό και την μέθοδο της συγκέντρωσης δεδομένων, ώστε να επιτευχθεί η ψηφιοποίηση σημαντικού μέρους των υπηρεσιών που παρέχει η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ε. Αριστείδου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δωδεκανήσου κ. Νεκταρία Δρακιού, τα μέλη της Ομάδος Εργασίας των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο  Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Κλαδογένης, καθώς οι προϊστάμενοι των Τμημάτων της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δωδεκανήσου.

Η διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες αλλά και τα νομικά πρόσωπα να καταθέτουν τα αιτήματα τους, ανεβάζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων είναι σχεδόν έτοιμη και έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου από τα στελέχη της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δωδεκανήσου.

Στην συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό ο κάθε πολίτης ή νομικό πρόσωπο. Η πιστοποίηση της ταυτότητάς του στο σύστημα γίνεται μέσω του TAXISNET, οπότε δεν απαιτείται μετάβαση του πολίτη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του. Επίσης κάθε αίτημα που κατατίθεται, λαμβάνει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου και κατόπιν ενημερώνεται ο πολίτης μέσω email σχετικά με την πρόοδο του αιτήματος του. Σκοπός της εφαρμογής είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, κυρίως των μικρών νησιών και η άρση της απομόνωσης, μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη