Εθνική μπάσκετ: Ραντεβού στο Παρίσι

Δεκαέξι χρόνια μετά το Πεκίνο (2008), η εθνική μπάσκετ των ανδρών επιστρέφει πανάξια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί για το μοναδικό εισιτήριο μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά που οδηγούσε στο Παρίσι, ή πιο σωστά στη Λιλ, όπου θα διεξαχθεί για αρχή η προκριματική φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ.

Η αμυντική της προσήλωση και αποτελεσματικότητα, χάρισε στην εθνική τη νίκη, στον τελικό με την Κροατία με 80-69, σε μια βραδιά που η “Χρβάτσκα” είχε τα κορμιά για να μαρκάρει πιο αποτελεσματικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πρώτα με τα τρίποντα του σέντερ Γιώργου Παπαγιάννη (4/5 στο ημίχρονο και 5/8 στο σύνολο) με τον Βασίλη Τολιόπουλο να βγάζει ενέργεια και να βάζει πόντους, και στην 3η περίοδο με τον Νικ Καλάθη (14π., 11 ασ.) να βρίσκει το χέρι του, η εθνική προηγήθηκε με +13 (53-66) στο 30ό λεπτό. Και με τον ΜVP αυτού του Προολυμπιακού Τουρνουά, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να ευστοχεί σε τρίποντο στο τέλος για να φθάσει τους 23 πόντους (και 8 ριμπάουντ) και να βάζει την υπογραφή του στην πρόκριση της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με το σφύριγμα της λήξης, απίστευτες ήταν και οι εκδηλώσεις χαράς των Ελλήνων φιλάθλων στο ΣΕΦ που δεν σταματούσαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Ομοσπονδιακού τεχνικού Βασίλη Σπανούλη.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-45, 53-66, 69-80

Το πρόγραμμα της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η εθνική Ελλάδος θα παίξει στον Α’ όμιλο του Ολυμπιακού Τουρνουά. Πρώτος αντίπαλός της στη Λιλ θα είναι ο Καναδάς στις 27/7. Στη συνέχεια, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στις 30/7, ενώ για την τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία στις 2/8.

Οι άλλοι όμιλοι:

Β’ Όμιλος: Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Βραζιλία
Γ’ Όμιλος: Σερβία, Νότιο Σουδάν, Πουέρτο Ρίκο, ΗΠΑ

Στην προημιτελική φάση (6/8) προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο μαζί με τις δύο καλύτερες τρίτες. Η ημιτελική φάση θα γίνει στις 8/8 και η τελική στις 10/8.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη