Ραντεβού στη Σύρο τον Ιούνιο για τρίαθλο

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούνιου (10-12/6), στο ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού, η Σύρος υποδέχεται -σε μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή- αθλητές, θεατές και επισκέπτες, υποσχόμενη μια δυνατή εμπειρία. Θα είναι ένα τριήμερο γεμάτο εικόνες, γεύσεις, ακούσματα, εντάσεις και συναισθήματα που θα καταστήσουν το “1ο Syros Triathlon” ως έναν αγώνα που θα γίνει θεσμός.

Το πρόγραμμα

syros_triathlonΌλα ξεκινούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Θέατρο Απόλλων στις 18:00, όπου θα γίνει η τεχνική ενημέρωση των Αθλητών του Τριάθλου ενηλίκων και στη συνέχεια 4 μεγάλα ονόματα – διακεκριμένοι αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δώσουν έμπνευση, παρακίνηση, όραμα, δύναμη αλλά και χρήσιμες τεχνικές και διατροφικές συμβουλές, σ’ εκείνους που θα δώσουν το “παρών”. Ο Βασίλης Κρομμύδας, η Τόνια Μαχαίρα, ο Χρήστος Γαρέφης και η Alice Hector προσκεκλημένη της διοργάνωσης από τη Μεγάλη Βρετανία, θα δώσουν το δικό τους ο καθένας χρώμα, στις σύντομες εισηγήσεις τους.

Ακολούθως, στις 20:30 στον χώρο του Ταρσανά (το ιστορικό Ναυπηγείο ξύλινων σκαφών από τα ελάχιστα που αντιστέκονται στο χρόνο παγκοσμίως), θα παρατεθεί προς αθλητές και συνοδούς Pasta Party όπως είθισται να συμβαίνει πριν από αγώνες αντοχής και έντασης. 

Η σκυτάλη θα δοθεί στο κεντρικό αγωνιστικό event: Half Olympic Distance Τρίαθλο ενηλίκων, το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου στις 09:00 στην περιοχή Νησάκι, παραπλεύρως του Παλιού Τελωνείου. Η κολύμβηση των 750 μέτρων, θα πραγματοποιηθεί εντός του λιμανιού, στη θέση που δένουν τα κρουαζιερόπλοια με έξοδο παραπλεύρως του παλαιού επιθαλάσσιου κολυμβητηρίου. Η ζώνη αλλαγής επιστρωμένη για πρώτη φορά παγκοσμίως με πλακίδια ανακυκλωμένου ελαστικού, στον χώρο στάθμευσης της περιοχής Νησάκι, θα είναι και το ξεκίνημα του ποδηλατικού σκέλους. Οι αθλητές, θα ποδηλατίσουν όλο τον παραλιακό δρόμο και με κλειστούς από την τροχαία δρόμους και την επίβλεψη ικανής ομάδος έγκυρων κριτών, θα φτάσουν μέχρι την ευθεία του Μέγα Γιαλού και θα επιστρέψουν στη θέση αλλαγής -ολοκληρώνοντας 20 χιλιόμετρα- για να δώσουν τη σκυτάλη στο τρέξιμο εντός της πόλης. Οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν δύο γύρους στα επιλεγμένα σοκάκια, την πλατεία και τον παραλιακό δρόμο, ανάμεσα στον κόσμο που θα τους ενθαρρύνει και θα ολοκληρώσουν την απόσταση των 5 χιλιομέτρων εμπρός από το ξενοδοχείο Ερμής.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί μια ποδηλατική περιήγηση (βόλτα όχι αγώνας) στην Ερμούπολη, από την εξαιρετική ομάδα: “Ποδηλάτρες Σύρου”, όπου σε δύο ομάδες βάσει ηλικιών και επιλογής ταχύτητας, θα έχουν την ευκαιρία όλοι όσοι φέρουν το ποδήλατό τους ή καταφέρουν να ενοικιάσουν, να ποδηλατίσουν την πόλη, να συμμετάσχουν, να γελάσουν, να απολαύσουν, να ζήσουν την εμπειρία!

Στις 17:00 από την πλατεία Μιαούλη, θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου 5 χλμ πόλης, ο οποίος σε έναν γύρο ευρύτερο εκείνου του αγώνα Τριάθλου, θα δώσει την ευκαιρία σε αθλητές δρόμου, να τρέξουν τους δρόμους, την παραλία και τα σοκάκια της Ερμούπολης, να περάσουν απ’ όλα τα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης, ανάμεσα στον κόσμο που θα δίνει τον παλμό και να τερματίσουν ολοκληρώνοντας τον κύκλο, στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο!

Στις 19:00 στην ίδια πλατεία (Μιαούλη) μπροστά στο Δημαρχείο, θα γίνει η τελετή βράβευσης όλων των αθλητών της ημέρας. Τα μετάλλια του Τριάθλου, θα δοθούν με τιμή, σε κάθε έναν που τερμάτισε τον αγώνα, ενώ θα ακολουθήσει η βράβευση όσων πρώτευσαν στις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών και ανδρών πρώτα και στις αντίστοιχες γενικές κατηγορίες αργότερα. Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 20:30 και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, θα δώσει μια γρήγορη γεύση παραδοσιακών χωρών μια ενδυμασιών, ξεσηκώνοντας τη διάθεση του κόσμου, ενώ θα ακολουθήσει γιορτή και ξεφάντωμα με τον DJ Dimitris Pappas να καλεί όλους στις 20:45 σε ένα party μουσικής και απόλαυσης!

Την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 09:00, στην περιοχή νησάκι, θα ξεκινήσει το παιδικό Τρίαθλο. Οι νέοι Τριαθλητές, το μέλλον του σπoρ, θα αναμετρηθούν στις μικρές αποστάσεις των ηλικιών των τριών μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Ακολουθεί στις 11:00 στην ίδια θέση η έκπληξη της διοργάνωσης που δεν είναι άλλη από την αναβίωση του Ολυμπιακού αθλήματος του 1900 στο Παρίσι (το οποίο δεν ξαναέγινε ποτέ έκτοτε σε Ολυμπιακούς αγώνες): Κολύμπι μετ’ εμποδίων! Επιλεγμένοι αθλητές γυναίκες και άνδρες, αγωνίζονται ανά δύο, ξεπερνώντας πρώτα τον εαυτό τους και ακολούθως τα εμπόδια, σε μια θαλάσσια πίστα με εμπόδια!

Στις 12:30, στην Πλατεία Μιαούλη μπροστά στο Δημαρχείο, θα ακολουθήσει η τελετή απονομών της ημέρας σε παιδιά και αθλητές της αναβίωσης.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στους αγώνες μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες για το Syros Triathlon είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη