Το Santorini Experience έρχεται και πάλι στη Σαντορίνη

Το Santorini Experience, η διοργάνωση που τράβηξε τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλητισμού και χάρισε μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, επιστρέφει φέτος για 2η συνεχή χρονιά στο γεμάτο ενέργεια ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, στις 7-9 Οκτωβρίου 2016.

santoriniexperience_2016Η πρώτη ανακοίνωση για το Santorini Experience πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στις Gold Class αίθουσες των Village Cinemas του The Mall Athens. Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο-ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης του 2015, ενώ παρουσιάστηκαν και οι φετινές δράσεις που περιλαμβάνουν τα αθλήματα της κολύμβησης και του τρεξίματος, μαζί με τους αντίστοιχους συντελεστές και πρεσβευτές τους. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι η διοργάνωση τίθεται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνισμα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα και επισημότητα του Santorini Experience, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Το στοιχείο της εξωστρέφειας και της διεθνούς προβολής στην οποία προσβλέπει η διοργάνωση, αποτυπώθηκε στη συνεργασία με το κανάλι FOX Sports της FOX Networks Group, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο σε διείσδυση συνδρομητικής βάσης, διάθεσης και προβολής αθλητικού περιεχομένου, το οποίο αναλαμβάνει φέτος ως Official Broadcaster τη μετάδοση του sports documentary «Santorini Experience». To sports documentary θα μεταφέρει μοναδικές εικόνες αθλητικού τουρισμού από τη Σαντορίνη, σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει και φέτος κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών, καθώς και τρέξιμο στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, με θέα την καλντέρα. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος, ενώ σπουδαία ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και φέτος μέρος στο «Santorini Experience».   Τις διαδρομές στο τρέξιμο έχει σχεδιάσει ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.

Ο κ. Λευτέρης Τζούρος, Δημοτικός Σϋμβουλος Θήρας και Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ συνομιλεί με την κα Μάχη Συνοδινού, υπεύθυνη σύνταξης του Atlantea
Ο κ. Λευτέρης Τζούρος, Δημοτικός Σϋμβουλος Θήρας και Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ συνομιλεί με την κα Μάχη Συνοδινού, υπεύθυνη σύνταξης του Atlantea

«Το ταξίδι που ξεκινήσαμε πέρυσι τον Μάιο του 2015 συνεχίζεται. Ένα ταξίδι όπου άνθρωπος και φύση γίνονται ένα με σεβασμό και αγάπη. Η ιδέα του Santorini Experience είναι μοναδική όσο και πρωτόγνωρη, καθότι οι συμμετέχοντες καλούνται να ανταγωνιστούν την Καλντέρα της Σαντορίνης (στεριά & θάλασσα), με αόρατο θεατή την Ατλαντίδα που πολλοί ερευνητές εικάζουν ότι καταποντίστηκε στο θαλάσσιο χώρο της Καλντέρας. Αυτό το «πάντρεμα» φύσης, ανθρώπου και πολιτισμού είναι μία μοναδική εμπειρία που σας περιμένουμε να τη ζήσετε», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ κος Λευτέρης Τζούρος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη