Rapid test στους επιβάτες πλοίων της γραμμής από τον Δήμο Μυκόνου

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας και την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορoνοϊού, ο Δήμος Μυκόνου προχωράει στην ανάθεση υπηρεσίας διενέργειας rapid test για τους επιβαίνοντες, των ακτοπλοϊκών γραμμών με προορισμό τη Μύκονο.

Η ανάθεση προβλέπει την παροχή υπηρεσιών ενός Ιατρού Μικροβιολόγου, ο οποίος θα πραγματοποιεί τις λήψεις του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος στους επιβαίνοντες, καθώς και ενός νοσηλευτή.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο, στο νέο Λιμάνι, με τη συνδρομή τριών υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου, οι οποίοι θα ενεργούν υποστηρικτικά.

Μετά την εκτέλεση των rapid test (τα τεστ θα παρέχονται από τον Δήμο Μυκόνου) και την ανάγνωση και αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη για την τηλεφωνική ενημέρωση των θετικών αποτελεσμάτων, καθώς και τη δήλωση των θετικών και των αρνητικών δειγμάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ στον ΕΟΔΥ. Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει αποδεικτικό του αριθμού των πραγματοποιημένων τεστ που αφορούν τον ημερήσιο έλεγχο, με την συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 31.800 ευρώ και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί από δημοτικούς πόρους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, εξετάζεται η δράση αυτή να επεκταθεί και στο αεροδρόμιο του νησιού. “Η δημοτική αρχή, πέρα και πάνω από τυπικές αρμοδιότητες και με αποκλειστικά δικούς της πόρους, χρηματοδοτεί και θα χρηματοδοτεί οποιαδήποτε δράση η οποία συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες μας” σημείωσε ο κος Κουκάς, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εμβολιασμό του συνόλου των κατοίκων του νησιού που το επιθυμούν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη