Σαντορίνη: Ρεκόρ προσέλευσης στην 57η εθελοντική αιμοδοσία

Κάτω από πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες, σε μια περίοδο που οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, χθες (10/5) ολοκληρώθηκε η 57η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης από τις 2/5, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Η πανδημία και οι πιθανοί κίνδυνοι δεν πτόησαν τους αιμοδότες που προσήλθαν μαζικά και, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, περίμεναν υπομονετικά για να προσφέρουν το δώρο της ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη. Για πρώτη φορά η προσέλευση αιμοδοτών στη Σαντορίνη έφτασε σε τετραψήφιο αριθμό.

Συνολικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής και προσήλθαν 1.328 αιμοδότες, εκ των οποίων οι 366 ήταν νέοι. Συγκεντρώθηκαν 1.148 μονάδες αίματος.

Όπως επισημαίνει η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης σε ανακοίνωσή της, “το αποτέλεσμα της 57ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Σαντορίνη απέδειξε περίτρανα τη διάθεση για συμπαράσταση και στήριξη στον συνάνθρωπο και μας γέμισε ελπίδα για την έμπρακτη αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό που χρειαζόμαστε την επόμενη μέρα”, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για την συμβολή τους στην αιμοδοσία, καθώς και τους φορείς του νησιού και όσους βοήθησαν για την άρτια οργάνωση και ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πολλές ευχαριστίες απευθύνει επίσης προς όλους τους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα συμμετοχής, κυρίως σε αυτούς που πρόσφεραν αίμα για πρώτη φορά, καλωσορίζοντάς τους παράλληλα στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών.

Το ραντεβού για την επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη ανανεώνεται για τον Οκτώβριο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη