Ρυθμίσεις θήρας κυνηγετικής περιόδου 2023-2024

Στις 20 Αυγούστου 2023 ξεκινά το κυνηγετικό έτος 2023-2024, με διάρκεια έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται σε απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, με την οποία προσδιορίζονται οι ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2023-2024.

Σημειώνεται πως κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται μέχρι τις 10 Μαρτίου 2024 η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην Υπουργική Απόφαση παρατίθενται τα 36 είδη που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, τα οποία εντάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

1. Θηλαστικά
2. Πουλιά δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά.
3. Πουλιά υδρόβια και παρυδάτια.

Ακόμη προσδιορίζεται η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγιού των θηρεύσιμων ειδών, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατ’ είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει κάθε κυνηγός κατά την ημερήσια έξοδό του.

Περιγράφονται επίσης αναλυτικά οι υποχρεώσεις των κυνηγών που θηρεύουν τρυγόνια, ενώ υπάρχει και μια σειρά ρυθμίσεων (ειδικές και γενικές) αναφορικά με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Ενδεικτικά επισημαίνεται πως απαγορεύεται το κυνήγι στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων και στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών. Όπως, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, κ.ά.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη