Ρύθμιση του Υπουργείου Τουρισμού για τη μετάταξη του τουριστικού πακέτου στο συντελεστή 13% του ΦΠΑ θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε σήμερα (20/8) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Στόχος είναι να γίνουν οι ελληνικοί προορισμοί φορολογικά ανταγωνιστικοί σε σύγκριση με τις χώρες της Αν. Μεσογείου.

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε το 2019 ως “χρονιά σταθεροποίησης” για τον ελληνικό τουρισμό, μετά την ανοδική πορεία των προηγούμενων ετών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά. Για να γίνει αυτό, απαιτείται στρατηγικό σχέδιο σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας και επενδύσεις, ενώ τα καταλύματα πρέπει σταδιακά να αναβαθμιστούν σε ποιότητα, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την υποδομή τους.

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας, απολαμβάνουν το 80% της τουριστικής κίνησης και των εσόδων, δημιουργώντας ανισότητες στην τουριστική ανάπτυξη. Ως παράδειγμα έθεσε τα χιονοδρομικά κέντρα, όπου δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επενδύσεις, ούτε έχουν προβληθεί ιδιαίτερα ως τουριστική επιλογή στην Ελλάδα, στερώντας έσοδα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here