Σαντορίνη: Έργα και στόχοι της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ Μανόλη Ορφανού στις 10/10/20

Τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Εμπορείου επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήρας (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.), Μανόλης Ορφανός, για την συνέντευξη τύπου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σαντορίνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δεκατριών μηνών από τον ορισμό του ως Προέδρου της επιχείρησης.

“Μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 10/9/2019 μέχρι και σήμερα καταφέραμε, σε αντίξοες συνθήκες εξαιτίας των περιορισμών του Covid-19, να δημιουργήσουμε έργα και πράξεις. Ομολογουμένως ήταν μια χρονιά δύσκολη, η οποία σημαδεύτηκε από μία πρωτόγνωρη κρίση σε πολλαπλά επίπεδα, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν τα έσοδα της Δημοτικής Επιχείρησης και αυτό είχε αντίκτυπο στον κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να αποτελεί η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται τα νέα μέλη του Δ.Σ.

Αναμφίβολα, ο χρόνος που πέρασε υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες δοκίμασε τα αντανακλαστικά όλων μας. Μας έκαναν πιο δυνατούς, πιο γρήγορους και ευέλικτους στη δουλειά μας. Η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπήρχε και γι’ αυτό αφοσιωθήκαμε εξ ολοκλήρου στους στόχους και το έργο μας. Με πνεύμα συνεργασίας, αστείρευτης διάθεσης και σκληρής δουλειάς, καταφέραμε να αναδείξουμε τον ρόλο της Επιχείρησης προς το γενικό συμφέρον όλων των συμπολιτών μας ανεξαιρέτως.

Από την πρώτη στιγμή, εκτιμήσαμε τα δεδομένα για να δρομολογήσουμε τις δράσεις μας. Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. είχε μια σπουδαία παρακαταθήκη, μελέτες και έργα που είχαν σχεδιαστεί από τις προηγούμενες διοικήσεις και βρίσκονταν σε εξέλιξη και κυρίως τους ανθρώπους της, το προσωπικό της επιχείρησης, που χρόνια τώρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαρκή βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι προκλήσεις, βέβαια, ήταν ακόμη μεγαλύτερες, συσσωρευμένα χρέη από τα προηγούμενα έτη, ο Covid-19 όπως προαναφέραμε, αλλά και μια ανάπηρη τουριστική σεζόν, που είχε ως αποτέλεσμα κατά πολύ περιορισμένα έσοδα.

Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε και δεν το βάζουμε κάτω. Κατορθώσαμε την κρίση να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία. Επενδύσαμε στη συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων μας, κάτι που δεν ήταν εφικτό τα προηγούμενα χρόνια λόγω των απαιτήσεων της τουριστικής περιόδου. Ελλείψει, όμως, επισκεπτών και χρημάτων το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. εργάστηκε σκληρά για να συντηρήσει κι επί της ουσίας να “αναγεννήσει” όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική του ομιλία ο κος Ορφανός.

Στη συνέχεια ο κος Ορφανός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα έργα και τους στόχους της παρούσας διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. (δείτε παρακάτω), ενώ μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Νίκος Μάινας ξενάγησε τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Σαντορίνης στις εγκαταστάσεις του ΒΙΟ.ΚΑ. Εμπορείου.

Ξενάγηση στον ΒΙΟ.ΚΑ. Εμπορείου Θήρας
Ξενάγηση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σαντορίνης στον ΒΙΟ.ΚΑ. Εμπορείου το Σάββατο 10/10/20

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Εγκατάσταση αφαλάτωσης – Θέση Αγία Παρασκευή Δήμου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 10.215.222,65 €, ενταγμένο στο Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.
Αφορά την εγκατάσταση αφαλάτωσης και την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 5.000 κυβικών πόσιμου νερού. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καραμολέγκου Μιχάλη και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοσή του έως το τέλος του 2021.

Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 3.540.496,00 €, ενταγμένο στο Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.
Αφορά την επέκταση και την αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών για την εξυπηρέτηση ισοδύναμου πληθυσμού 20.000 ι.κ., διπλάσιας δυναμικής από αυτή της υφιστάμενης μονάδας. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καραμολέγκου Μιχάλη και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 50% του έργου. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοσή του έως τον Μάιο του 2021.

Αποχέτευση οικισμών Αγ. Παρασκευής και Μονολίθου Δήμου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 2.987.500,00 €, ενταγμένο στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”.
Αφορά την συλλογή των λυμάτων του δομημένου τμήματος των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Μονολίθου του Δήμου Θήρας και την μεταφορά τους προς επεξεργασία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Καμαρίου. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καραμολέγκου Μιχάλη και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 25% του έργου. Επί προεδρίας Ορφανού Μανόλη σχεδιάζονται και εκτελούνται επεκτάσεις επί του υφιστάμενου δικτύου, με σκοπό να ολοκληρωθούν στο 100% τα δίκτυα της εν λόγω περιοχής. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου έως το τέλος του 2021.

Επέκταση – Εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 3.084.000,00 €, ενταγμένο στο Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο”
Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα. Το υποέργο 1 περιλαμβάνει τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροληψίας μήκους 350 μέτρων, την εγκατάσταση προκατασκευασμένου αντλιοστασίου θαλάσσης με τρεις (3) αντλίες δυναμικότητας 250 m³/ώρα έκαστη και τον καταθλιπτικό αγωγό μήκους 140 m για την μεταφορά του θαλασσινού νερού έως τα υφιστάμενα έργα της αφαλάτωσης του Έξω Γιαλού Φηρών. Το υποέργο 2 αφορά την προμήθεια των δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης συνολικής δυναμικότητας 2.000 m³/μέρα. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το υποέργο 1. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοσή του έως το τέλος του 2021.

Ύδρευση Εμπορείου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 5.255.000,00 €, ενταγμένο στο Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο”
Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα. Το υποέργο 1 αφορά την κατασκευή των απαιτούμενων δικτύων και εγκαταστάσεων ύδρευσης με σκοπό την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης της Δημοτικής Κοινότητας Εμπορείου. Το υποέργο 2 αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης συνολικής δυναμικότητας 2.000 m³/μέρα. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 30% του έργου. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοσή του έως το τέλος του 2021.

Ύδρευση Έξω Γωνιάς Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 927.000,00 €, ενταγμένο στο Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο”. Αφορά την κατασκευή νέου εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Έξω Γωνιά νήσου Θήρας προς αντικατάσταση του παλαιού προβληματικού μεταλλικού δικτύου. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 60% του έργου. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοσή του έως το τέλος του 2021.

Σύστημα Διαχείρισης και Τηλε-εποπτείας Υδρευτικού Δικτύου Δήμου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 3.719.530,04 €, ενταγμένο στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”
Αφορά την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης και ελέγχου των υδάτινων πόρων νήσων Θήρας και Θηρασίας. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 20% της συμβατικής αξίας του έργου. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοσή του έως το τέλος του 2021.

Επέκταση – εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Οίας
Έργο προϋπολογισμού 1.860.000,00 €, ενταγμένο στο Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.
Αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 2.000 m³/μέρα για τις ανάγκες υδροδότησης της Δ.Κ. Οίας. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού έως τέλη 2020 και η προμήθεια και εγκατάσταση των νέων μονάδων εντός του 2021.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑ Λ&Ε ΝΟΜΙΚΟΥ

Δίκτυα ύδρευσης Ημεροβιγλίου νήσου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 497.000,00 €. Αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, νέου αντλιοστασίου ύδρευσης σε θέση υφιστάμενου χώρου ομβριοσυλλογής υδάτων και σύστηματος τηλε-ελέγχου – τηλεχειρισμού του νέου αντλιοστασίου με το κεντρικό σύστημα ελέγχου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. Η εκπόνηση της μελέτης του έργου έγινε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά, ωστόσο το συγκεκριμένο έργο υπήρξε απόλυτη προτεραιότητα επί προεδρίας Ορφανού Μανόλη, για αυτό και επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες, ώστε να ανατεθεί σε ανάδοχο εταιρεία η άμεση εκτέλεσή του. Μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης του έργου σε ανάδοχο εργολάβο και αναμένεται η χρηματοδότησή του από το Ίδρυμα Λ&Ε Νομικού.

Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Μέσα – Έξω Κατοικίες Φηρών Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 658.000,00 €. Αφορά την κατασκευή δύο αντλιοστασίων λυμάτων, τα βαρυτικά και καταθλιπτικά δίκτυα αποχέτευσης για τις ανάγκες των οικισμών Μέσα και Έξω Κατοικίες Φηρών Θήρας. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Ακρωτηρίου νήσου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 555.000,00 €. Αφορά την κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών υδροδότησης του Ακρωτηρίου Θήρας. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 50% του έργου. Αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοσή του έως το τέλος του 2021.

Επέκταση δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Καμαρίου Δήμου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 186.000,00 €. Αφορά την επέκταση των υφιστάμενων δικτύων αποχέτευσης του οικισμού Καμαρίου Θήρας συνολικού μήκους περίπου 1.700 μέτρων επί του δρόμου ΑΒΙΣ προς Αγία Ειρήνη και από τον Άγιο Νεκτάριο προς το κάμπινγκ. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά και ολοκληρώθηκε επιτυχώς και παραδόθηκε στις 3/4/2020.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Επέκταση Μονάδας Αφαλάτωσης Αγ. Παρασκευής Δήμου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 7.296.000,00 €. Αφορά την προσπάθεια υλοποίησης της επέκτασης της μονάδας αφαλάτωσης από 5.000 m³ ανά ημέρα σε 10.000 m³/μέρα. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ως συμπληρωματική σύμβαση στο αρχικό έργο, το οποίο δεν κατέστη εφικτό. Επί προεδρίας Ορφανού Μανόλη έχει γίνει η ανάθεση σύνταξης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και τροποποίησης Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ): 2/8/2019, η ανάθεση προμελέτης: 18/6/2020, η απόφαση τροποποίηση ΑΕΠΟ: 24/7/2020 και η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης: 17/8/2020.

Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Καμαρίου
Έργο προϋπολογισμού 6.100.000,00 €. Αφορά την επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Καμαρίου νήσου Θήρας με σκοπό τον διπλασιασμό της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Καφιέρη Μηνά με την ανάθεση προμελέτης: 11/7/2019. Επί προεδρίας Ορφανού Μανόλη έχει γίνει η ανάθεση σύνταξης ΜΠΕ και τροποποίησης ΑΕΠΟ: 5/3/2020. Εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2020 η έκδοση των νέων περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης σε ανοικτή πρόσκληση του Ε.Π. του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Νέο αντλιοστάσιο εισόδου-δεξαμενή εξισορρόπησης ΒΙΟ.ΚΑ. Εμπορείου νήσου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 2.230.000,00 €. Αφορά την κατασκευή νέου αντλιοστασίου εισόδου – δεξαμενής εξισορρόπησης, την εγκατάσταση νέας μονάδας απόσμησης τύπου χημικής πλυντρίδας για τις νέες και τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και την εγκατάσταση νέας μονάδας για την αφυδάτωση της ιλύος τύπου κοχλιόπρεσας. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Ορφανού Μανόλη και μέχρι σήμερα έχει ανατεθεί η τροποποίηση και ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του ΒΙΟ.ΚΑ. Εμπορείου, προκειμένου να ενταχθεί το έργου στο ανοικτό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.

Προμήθεια δεξαμενών ύδρευσης Θηρασίας
Έργο προϋπολογισμού 272.800,00 €. Αφορά την προμήθεια και εγκατάστασης 3 νέων δεξαμενών, συνολικής ωφέλιμης χωρητικότητας 2.300 m³ για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης και υδροδότησης πόσιμου νερού της νήσου Θηρασιάς. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε επί προεδρίας Ορφανού Μανόλη και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης των τευχών δημοπράτησης.

Δίκτυα ύδρευσης Μεσαριάς – Καρτεράδου νήσου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 4.370.000,00 €. Αφορά την κατασκευή δύο νέων δεξαμενών ύδρευσης, την εγκατάσταση επτά νέων αντλητικών συγκροτημάτων, την κατασκευή νέων κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς νερού με σκοπό την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των οικισμών Καρτεράδου και Μεσαριάς νήσου Θήρας με πόσιμο αφαλατωμένο νερό. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε αξιοποιώντας παλιές μελέτες. Επί προεδρίας Μανόλη Ορφανού συντάχθηκε νέα οριστική ολοκληρωμένη μελέτη, ώστε να μπορέσει να υποβληθεί για ένταξη στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.

Διασύνδεση δικτύων ύδρευσης Μεγαλοχωρίου – Εμπορείου – Ακρωτηρίου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 1.350.000,00 €. Αφορά την κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας 500 κυβικών πόσιμου νερού, νέου δικτύου εξωτερικών βαρυτικών αγωγών διασύνδεσης των δικτύων ύδρευσης του Μεγαλοχωρίου με του οικισμού Εμπορείου και Ακρωτηρίου νήσου Θήρας και την κατασκευή νέου αντλιοστασίου ύδρευσης πλησίον την υφιστάμενης δεξαμενής Δ-1 του Εμπορείου. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε αξιοποιώντας παλιές μελέτες. Επί προεδρίας Μανόλη Ορφανού συντάχθηκε νέα οριστική ολοκληρωμένη μελέτη. Πρόκειται για έργο ώριμο για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”.

Νέα δίκτυα ύδρευσης Καμαρίου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 1.375.000,00 €. Αφορά την αντικατάσταση και επέκταση των παλαιών δικτύων του οικισμού Καμαρίου Θήρας, τα οποία λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα διαρροών και λόγω μικρών διατομών δεν επαρκούν πλέον να καλύψουν την συνεχώς αυξανόμενη κατανάλωση ύδατος. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε αξιοποιώντας παλιές μελέτες. Επί προεδρίας Μανόλη Ορφανού συντάχθηκε νέα οριστική ολοκληρωμένη μελέτη. Πρόκειται για έργο ώριμο για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”.

Αντικατάσταση παλαιών δικτύων αποχέτευσης οικισμού Καμαρίου νήσου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 1.165.000,00 €. Αφορά την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στον συνεκτικό ιστό του παραδοσιακού οικισμού του Καμαρίου. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε αξιοποιώντας παλιές μελέτες. Επί προεδρίας Μανόλη Ορφανού συντάχθηκε νέα οριστική ολοκληρωμένη μελέτη. Πρόκειται για έργο ώριμο για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”.

Τριτοβάθμια επεξεργασία ΒΙΟΚΑ Οίας νήσου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 629.400,00 €. Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα. Το υποέργο 1 περιλαμβάνει την προμήθεια μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 500 m³/μέρα της Δημοτικής Κοινότητας Οίας. Το υποέργο 2 αφορά την κατασκευή περίπου 3.500 μέτρων νέων καταθλιπτικών δικτύων άρδευσης για τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Οίας. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε αξιοποιώντας παλιές μελέτες, οι οποίες ξεκίνησαν από την Κ.Ε.Υ.Α. Οίας, όταν Πρόεδρος της Κοινότητας ήταν ο κύριος Χάλαρης Γεώργιος. Εμπνευστής και σχεδιαστής του όλου εγχειρήματος είναι ο κ. Αυλωνίτης Σταμάτης. Επί προεδρίας Μανόλη Ορφανού υποβλήθηκε αίτημα τροποποίησης – ανανέωσης ΑΕΠΟ της Ε.Ε.Λ. Οίας και διασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι περιβαλλοντικοί όροι και το έργο είναι πλέον ώριμο για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”.

Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Καρτεράδου νήσου Θήρας
Έργο προϋπολογισμού 605.000,00 €. Αφορά την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης Καρτεράδου και συγκεκριμένα περιλαμβάνει την κατασκευή βαρυτικών αγωγών με σκοπό την παραλαβή των λυμάτων που προκύπτουν από την αποχέτευση μέρους του κύριου οικισμού του Καρτεράδου και των παραθαλάσσιων κατοικιών του Καρτεράδου και την κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων και καταθλιπτικού αγωγού προς απόδοση των λυμάτων των παραπάνω περιοχών του Καρτεράδου σε νέο φρεάτιο απόδοσης. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε αξιοποιώντας παλιές μελέτες. Επί προεδρίας Μανόλη Ορφανού υποβλήθηκε αίτημα τροποποίησης ΑΕΠΟ και αναμένεται η έκδοση περιβαλλοντικών όρων προκειμένου το έργο να είναι ώριμο για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Συνδέσεις Αποχέτευσης συνολικά έχουν γίνει 292
– Φηρά: 23
– Ημεροβίγλι: 9
– Βουρβούλος: 14
– Καρτεράδος: 14
– Μεσσαριά: 30
– Βόθωνας: 14
– Καμάρι: 28
– Έξω Γωνιά: 7
– Πύργος: 32
– Μεγαλοχώρι: 15
– Εμπορείο: 24
– Ακρωτήρι: 15
– Περίσσα: 27
– Οία: 34
– Θηρασία: 6

ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Συνδέσεις Ύδρευσης συνολικά έχουν γίνει 481
– Φηρά: 61
– Βουρβούλος: 14
– Καρτεράδος: 27
– Μεσσαριά: 71
– Βόθωνας: 19
– Μονόλιθος: 6
– Καμάρι: 61
– Έξω Γωνιά: 14
– Πύργος: 69
– Μεγαλοχώρι: 21
– Ακρωτήρι: 14
– Εμπορείο: 24
– Οία: 64
– Θηρασία: 16

ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Κατόπιν αιτημάτων των πολιτών έχουν συνταχθεί από την Υπηρεσία οι κάτωθι μελέτες επέκτασης δικτύων ύδρευσης:
– 200 μ. Οία – περιοχή Παράδεισος
– 100 μ. Πύργος προς Νεκροταφείο
– 900 μ. Οία – Φοινικιά
– 100 μ. Έξω Γωνιά
– 190 μ. Εμπορείο – Περίσσα
– 150 μ. Μεσαριά πλησίον αεροδρομίου
– 35 συνδέσεις στο Ακρωτήρι, περιοχή Αγία Θεοδοσία
– 500 μ. Καρτεράδος επί της περιφερειακής οδού Οίας – Αεροδρομίου
– 100 μ. Εμπορείου, πλησίον νηπιαγωγείου
– 350 μ. Ακρωτήρι
– 120 μ. Εμπορείο, περιοχή Περίβολος
– 1.800 μ. Θηρασία (καταθλιπτικό δίκτυο ύδρευσης)

ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Κατόπιν αιτημάτων των πολιτών έχουν συνταχθεί από την Υπηρεσία οι κάτωθι μελέτες επέκτασης δικτύων αποχέτευσης:
– 50 μ. Ακρωτήρι.
– 100 μ. Βουρβούλος.
– Σύνδεση κοινοτικού καταστήματος Ημεροβιγλίου στο δίκτυο αποχέτευσης.
– 750 μ. Μεγαλοχώρι
– 270 μ. Επισκοπή Γωνίας – Μέσα Γωνιά
– 300 μ. Μεσαριά
– 190 μ. Εμπορείο – Περίσσα
– 150 μ. Μεσσαριά πλησίον αεροδρομίου
– 100 μ. Καρτεράδος
– 2.000 μ. Μπαξέδες – Κουλούμπο
– 760 μ. Επισκοπή Γωνιάς, περιοχή Avis
– 120 μ. Εμπορείο, περιοχή Περίβολος
– 40 μ. Κοντοχώρι
– 250 μ. Μεγαλοχώρι

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ:

Με αυτεπιστασία
– Επέκταση δικτύου αποχέτευσης μήκους 150 μ. στην περιοχή της Μεσσαριάς
– Επέκταση δικτύου αποχέτευσης μήκους 60 μ. στην περιοχή του Καρτεράδου
– Επέκταση δικτύου αποχέτευσης μήκους 300 μ. στην περιοχή Πύργου (Νεκροταφείο Πύργου)
– Κατάργηση υπάρχοντος κεντρικού δικτύου ύδρευσης μήκους 30 μ. μέσα από ιδιοκτησία και μετατόπιση του σε κεντρικό δρόμο καθώς και επέκταση αυτού κατά 20 m στην περιοχή Εμπορείου.
– Τοποθέτηση νέου αγωγού Φ90 ΡΝ16 για την υδροδότηση της δεξαμενής Προφήτη Ηλία μήκους 700 μέτρων με ταυτόχρονη αντικατάσταση του υπάρχοντος αντλιοστασίου με μεγαλύτερη αντλία στην Τοπική Κοινότητα Οίας.
– Επέκταση δικτύου Ύδρευσης στους Μπαξέδες Φ63 ΡΝ16 μήκους 700 μέτρων.
– Επέκταση δικτύου Ύδρευσης στα Ορυχεία Αμουδιού Φ63 ΡΝ16 μήκους 300 μέτρων.
– Επέκταση δικτύου Ύδρευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο Φοινικιάς Φ90 ΡΝ16 μήκους 700 μέτρων.

Έργα κατόπιν ανάθεσης
– Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων Δημοτικής Κοινότητας Θήρας – Περιοχή Φηροστεφάνι μήκους 20 μ.
– Επέκταση δικτύου αποχέτευσης μήκους 100 μ. στην περιοχή του Άνω Βουρβούλου – Επέκταση δικτύου αποχέτευσης μήκους 100 μ. στην περιοχή Μέσα Γωνιά Καμαρίου
– Επέκταση δικτύου αποχέτευσης μήκους 300 μ. στην περιοχή της Μεσσαριάς.
– Τοποθέτηση τριών νέων αγωγών Φ110 ΡΝ25 μήκους 400 μέτρων έκαστος από το αντλιοστάσιο θαλάσσης μέχρι τη δεξαμενή θαλάσσης, τριών καλωδίων για την ηλεκτροδότηση των 3 νέων αντλιών που θα τοποθετηθούν για την αύξηση της παροχής θαλάσσης στην Τοπική Κοινότητα Οίας.
– Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου Ύδρευσης Φ63 ΡΝ16 στη Θηρασία μήκους 400μέτρων με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση των διαρροών.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟ.ΚΑ. και ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.:

Με αυτεπιστασία
– Καθαρισμός και μόνωση των δεξαμενών θαλάσσης και ποσίμου Νο2 και Νο4 στην Τοπική Κοινότητα Οίας.
– Επισκευή των τριών αντλιών θαλάσσης, ανακατασκευή των σωληνώσεων και εγκατάσταση νέου ασφαλούς συστήματος αναρρόφησης θάλασσας για τις τρεις αντλίες θαλάσσης στην Τοπική Κοινότητα Οίας.
– Κατασκευή τοιχίου για προστασία του αντλιοστασίου θαλάσσης Οίας και νέου δωματίου αντλιών για προσθήκη επί πλέον 3 αντλιών θαλάσσης.
– Καθαρισμός και μόνωση της πέτρινης δεξαμενής 1000 κυβικών μέτρων στην Θηρασία.
– Πλήρης ανακατασκευή του αντλιοστασίου ποσίμου στην Ρίβα Θηρασίας και αντικατάσταση των διαβρωμένων σωληνώσεων με σωλήνες πολυαιθυλενίου.
– Αναβάθμιση της μονάδας αφαλάτωσης Νο3 στην Τοπική Κοινότητα Οίας με αποτέλεσμα την αύξηση της δυναμικότητάς της από 280 κυβικά μέτρα ημερησίως σε 500 κυβικά μέτρα ημερησίως και ταυτόχρονα την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 40%.
– Αντικατάσταση κεντρικού διανομέα ύδρευσης Ακρωτηρίου και διασύνδεση νέου καταθλιπτικού δικτύου.
– Αντικατάσταση διανομέα κεντρικής δεξαμενής Βουρβούλου και συντήρηση κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης.
– Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και αποκατάσταση βατότητας πλατείας Αγ. Ελευθερίου στα Φηρά, μετά από σοβαρή βλάβη.
– Συντήρηση κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης Καρτεράδου.
– Συντήρηση κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης Μεσσαριάς.
– Ανακατασκευή κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης Εμπορείου.
– Συντήρηση κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης Καρτεράδου.
– Συντήρηση κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης Πύργου.
– Έλεγχοι ορθότητας κατασκευής συνδέσεων αποχέτευσης οικισμών.
– Συντήρηση στο σύνολο των αντλιοστασίων αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– Γενικές συντηρήσεις στις Μονάδες Επεξεργασίας Λυμάτων.
– Συντήρηση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.
– Καθαρισμοί δικτύων αποχέτευσης με τη χρήση ειδικού αποφρακτικού οχήματος.
– Συντηρήσεις και επισκευές στις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης Φηρών και Ακρωτηρίου

Έργα κατόπιν ανάθεσης
– Πλαστικοποίηση Δεξαμενής Ακρωτηρίου.
– Εργασίες προληπτικού ελέγχου συντήρησης όλων των μονάδων αφαλάτωσης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– Γενικές συντηρήσεις και κατασκευές σε όλες τις Μονάδες Επεξεργασίας Λυμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– Καθαρισμός στο σύνολο των αντλιοστασίων αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– Ανύψωση φρεατίων αποχέτευσης λυμάτων.
– Εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας.
– Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς, οικισμός Μανωλάς.
– Συντήρηση αντλιοστασίων ύδρευσης Φηρών, αντικατάσταση διανομέων με νέους ανοξείδωτου χάλυβα, προμήθεια και εγκατάσταση δύο νέων εξωτερικών αντλιών.
– Αποκατάσταση βατότητας οδών λόγω φθορών από τη διέλευση αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαριάς και Ακρωτηρίου.
– Αποκατάσταση βατότητας οδοστρώματος λόγω φθορών από τη διέλευση αγωγών στη Δημοτική Κοινότητα Καρτεράδου Θήρας.
– Αποκατάσταση επίστρωσης δρόμου ήπιας κυκλοφορίας στην Δημοτική Κοινότητα Μεσσαριάς και Τοπικής Κοινότητας Βόθωνα.
– Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Δημοτικής Κοινότητας Θήρας – Περιοχή Φηροστεφάνι
– Οικοδομικές εργασίες συντήρησης και επισκευής του συνόλου των αντλιοστασίων ύδρευσης, αποχέτευσης και των δεξαμενών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου εγκαταστάσεων μονάδων αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Θήρας, περιοχή Έξω Γυαλός.
– Εργασίες καθαίρεσης τριών (3) αντλιοστασίων αποχέτευσης λυμάτων στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των δικτύων αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων Μ.Ε.Λ. της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου.
– Αποκατάσταση βατότητας οδού στο Ακρωτήρι και κατασκευή τοιχίου προστασίας αγωγών απορροής.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

– Κοντοχώρι – Πλατεία Αγίου Ελευθερίου: αποκατάσταση της υδροδότησης και διόρθωση του δικτύου αποχέτευσης (που δεν είχε την κατάλληλη κλίση), έπειτα από την κατάπτωση των υπόγειων δικτύων λόγω χρόνιας διαρροής και πλήρης αποκατάσταση της πλατείας, με ιδία έξοδα.
– Βόθωνας – Μεσαριά: αποκατάσταση σοβαρότατης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.
– Μ.Ε.Λ. Φηρών: αποκατάσταση σοβαρής βλάβης υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης Μ.Ε.Λ. Φηρών.
– BIO.KA. Καμαρίου: αποκατάσταση σοβαρότατης βλάβης στον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα των εγκαταστάσεων, που προκάλεσε υπερχείλιση του αντλιοστασίου εισόδου.

ΛΟΙΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

– Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης για την σύνταξη των προεκτιμώμενων αμοιβών και την εκπόνηση τοπογραφικών μελετών και διενέργεια τακτοποιήσεων αυθαιρέτων εγκαταστάσεων των αθλητικών χώρων αρμοδιότητας του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.
– Σχεδιασμός τριετούς εκπαιδευτικού προγράμματος απευθυνόμενου σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σαντορίνης και της Θηρασιάς με θέμα τον “Βιομηχανικό Κύκλο του Νερού”.
– Παραλαβή νέου αντλιοστασίου υδροληψίας θαλάσσης στον Έξω Γυαλό Φηρών, που έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα της υδροδότησης των οικισμών του Ημεροβιγλίου, του Βουρβούλου και του Καρτεράδου.
– Ορισμός Επιτροπής Ελέγχου Δικτύων Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., προκειμένου να εντοπισθούν ακίνητα που δεν είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, να διαπιστωθούν τυχόν ατασθαλίες και να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Ύδρευσης και στον Κανονισμό Αποχέτευσης της Επιχείρησης.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

– Καταγραφή του στόλου των οχημάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. (οχήματα και μηχανήματα έργου).
– Καταγραφή ζημιών, ώστε να συντηρηθούν όσα είναι επισκευάσιμα και να αποσυρθούν όσα είναι σε αχρηστία.
– Συντήρηση όλων των οχημάτων και τοποθέτηση διακριτικού σήματος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– Εγκατάσταση συστήματος GPS σε όλα τα οχήματα της υπηρεσίας για την άμεση επέμβασή τους στην αντιμετώπιση βλαβών και έκτακτων αναγκών.
– Προμήθεια νέων και επαρκών υλικών οδοσήμανσης, εργοταξιακού εξοπλισμού και πινακίδων ασφαλείας για τις ανάγκες των συνεργείων της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ώστε να τηρούνται τα απαιτούμενα από το νόμο μέτρα κατά τη διάρκεια των εργασιών .

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗς ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

– Πραγματοποίηση συντονισμένων ενεργειών, προκειμένου να κατοχυρωθεί η ακίνητη περιουσία της επιχείρησης. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Κτηματολόγιο, Υποθηκοφυλακείο και στις μερίδες των τοπικών μερίδων του Δήμου Θήρας, καταγραφή όλων των ακινήτων στα οποία η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. διατηρεί εγκαταστάσεις αι αποτύπωση τοπογράφηση και σαφή οριοθέτηση των ακινήτων σε συνάρτηση με τους όμορους ιδιοκτήτες. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την δημιουργία σαφών τίτλων ιδιοκτησίας ή για την κατοχύρωση δικαιώματος χρήσης.
– Τοπογραφική αποτύπωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. για την ένταξή τους σε μελλοντικές μελέτες επέκτασης και εκσυγχρονισμού.
– Διασφάλιση οικοπέδου πλησίον του Ε.Ε.Λ. Καμαρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
– Παραχώρηση ακινήτου στον Καρτεράδο από το Δήμο Θήρας, προκειμένου να ανεγερθούν τα νέα γραφεία της υπηρεσίας.
– Παραχώρηση δύο (2) ακινήτων στη Θηρασιά για την εγκατάσταση τριών (3) νέων δεξαμενών, ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια νερού στο νησί της Θηρασιάς.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΦΙΛ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

– Συμμόρφωση της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 679/2016 (GDPR) για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και υπηρεσίες DPO.
– Σύνταξη και ψήφιση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αναδιαμορφωθεί το οργανόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και να καταστεί δυνατή η πρόσληψη νέου τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
– Σύνταξη νέου κανονισμού δικτύων ύδρευσης και κανονισμού δικτύου αποχέτευσης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και των καταναλωτών της
– Κατασκευή και σχεδιασμός νέου site, το οποίο παρέχει την δυνατότητα στον καταναλωτή να διεκπεραιώνει διαδικασίες και να ενημερώνεται πλήρως.
– Υπογραφή σύμβασης με τον Ο.Τ.Ε. για την εκχώρηση σύντομου κωδικού (11127) για την 24ωρη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περίπτωση βλάβης.
– Οργάνωση της αποθήκης της επιχείρησης → Απογραφή όλων των υλικών της αποθήκης, αναδιαμόρφωση και αναδιάρθρωση του χώρου και προμήθεια λογισμικού – προγράμματος μηχανοργάνωσης.
– Αποστολή ειδοποιητηρίων προς όλους τους οφειλέτες της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με σκοπό την άμεση τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων στους χώρους της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με στόχο την κατάρτιση του συνόλου του προσωπικού της επιχείρησης
– Επεξεργασία λυμάτων και βιολογικοί καθαρισμοί: Επιμόρφωση όλου του προσωπικού που απασχολείται στις εγκαταστάσεις ΒΙΟ.ΚΑ της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– Οικονομική Διαχείριση και Δημόσιες Συμβάσεις ειδικά για τις Δ.Ε.Υ.Α.: Επιμορφωτικό σεμινάριο για όλο το Διοικητικό προσωπικό της επιχείρησης.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Διοργανώσεις – Ταξίδια – Συναντήσεις
– 11/10/2019 Βουκουρέστι: Παραλαβή νέου αντλιοστασίου.
– 29/10/2019: Διοργάνωση Ημερίδας από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με τίτλο “Καθαρή Λύση – Υδάτινες Δομές”, με την παρουσία εξεχόντων ομιλητών, όπου παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της ρίψης λιπών, ελαίων και στερεών αποβλήτων τροφίμων στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού και οι συνέπειές του.
– 4/11/20109 Σύρος: τεχνική συνάντηση στην Ερμούπολη στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.
– 9-11/11/2019: Έκθεση “Εφοδιαστική Αλυσίδα και Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2019”
– 12/11/2019: Συνάντηση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Κρεμλή.
– 27-28/11/2019: διήμερη επίσκεψη του Ειδικού κλιμακίου του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Διεθνούς Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) “Circular Clima”, με στόχο να αφομοιώσει η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και να εφαρμόσει καλές Ευρωπαϊκές πρακτικές και καινοτόμες λύσεις, ώστε να αποτελέσει η Σαντορίνη ένα νησί πρότυπο σε ό,τι αφορά την διαχείριση υδάτινων πόρων.
– 02/12/2019: συμμετοχή του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ως ομιλητή στην ετήσια διοργάνωση για τη διαχείριση του νερού “WATER CONFERENCE 2019”.
– 06/12/2019: παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης, όπου παραβρίσκονταν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρυ Πάιατ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.
– 12/12/2019: συναντήσεις του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης.
– 16-17/12/2019: συμμετοχή στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.). Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. συμμετείχε στο ανώτατο όργανο της Ένωσης μετά από 11 χρόνια απουσίας της.
– Συνάντηση με τους κατοίκους του Ημεροβιγλίου και του Εμπορείου, προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση από την ηγεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. για το ζήτημα της ύδρευσης και της αποχέτευσης αντίστοιχα των εν λόγω οικισμών.
– 29/1/2020: Συνάντηση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων.
– 06/2/2020: Ενημέρωση της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” από την ηγεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– 24/2/2020: Συνάντηση συνεργασίας της Διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean και τον Πρόεδρο του Μεσογειακού Σκέλους της Παγκόσμιας Σύμπραξης για το νερό GWP-MED, καθηγητή Μιχαήλ Σκούλλο.
– 27/2/2020: Συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ως Τακτικό Μέλος στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ.
– 03/09/2020: Επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού Γιώργου Κρεμλή για έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
– 28/5/2020: Αναλυτική ενημέρωση Δημάρχου Θήρας από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Διευθυντή και τον Οικονομικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
– 13/6/2020: Επίσκεψη και ξενάγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και του Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου στις εγκατάστάσεις ΒΙΟ.ΚΑ. Εμπορείου και στο νέο εργοστάσιο Αφαλάτωσης της Αγ. Παρασκευής.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

– Ψήφιση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. στο πλαίσιο των προβλημάτων που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
– Συμμετοχή του προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. στην 57η και 58η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη