21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Η “Σελήνη” επιστρέφει στα Φηρά

Το γαστρονομικό σκηνικό της Σαντορίνης αλλάζει

Share

Το γαστρονομικό σκηνικό της Σαντορίνης αλλάζει. Το εμβληματικό εστιατόριο “Σελήνη” παύει να λειτουργεί ως “ελεύθερο” εστιατόριο και ενσωματώνεται στο ξενοδοχείο Katikies Garden, του ξενοδοχειακού ομίλου Νίκου Παγώνη, που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο ενός Καθολικού μοναστηριού στα Φηρά!

Η “Σελήνη” πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία της το 1986 στην καλντέρα των Φηρών, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2010, οπότε και μετακινήθηκε στον Πύργο. Εκεί λειτούργησε μέχρι και πέρυσι ως fine dining εστιατόριο μαζί με το “αδελφάκι” της “Σελήνη Wine & Meze”.

Το όνομα της “Σελήνης” και του δημιουργού της Γιώργου Χατζηγιαννάκη ήταν και είναι συνδεδεμένο με την καθιέρωση των τοπικών προϊόντων στην εστίαση της Σαντορίνης και στη διεθνή προβολή της γαστρονομίας του νησιού. Επιπλέον εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συμβολή της “Σελήνης” και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη προσωπικά, στη μεγάλη επιτυχία της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της οινογαστρονομίας στη Σαντορίνη, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης τιμήθηκε από τον Δήμο Θήρας σε ειδική ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά. 

Όμως, είναι αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι τα αυτόνομα fine dining εστιατόρια είναι δύσκολο να εξελιχθούν (και πολλές φορές να επιβιώσουν) χωρίς τις οικονομίες κλίμακας που έχουν τα αντίστοιχα εστιατόρια που λειτουργούν μέσα σε ξενοδοχεία. Είναι ένα διεθνές φαινόμενο και δεν αφορά μόνο στη Σαντορίνη. Στο πλαίσιο αυτό, η “Σελήνη” ξεκινάει έναν νέο κύκλο στην πολύχρονη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πορεία της.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη