Σαντορίνη: Καλά νέα στον Αθηνιό

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης | 27 Απριλίου 2020

Το πρώτο τμήμα της ανακατασκευής των προβλητών του Αθηνιού έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο προς διοικητική παραλαβή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης | 27 Απριλίου 2020

Το υπολειπόμενο τμήμα θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, μετά την πρόσφατη έγκριση παράτασης της περαίωσης του έργου κατά πέντε μήνες και είκοσι δύο ημέρες, δηλαδή έως την 31/12/2020.

Καθώς η φετινή θερινή τουριστική περίοδος δεν αναμένεται να είναι όπως η περσινή και στον λιμένα του Αθηνιού οι συνθήκες δεν θα είναι πιεστικές, εκτιμάται ότι η εργολήπτρια εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υλοποιήση της τελικής φάσης του έργου εντός της παραπάνω προθεσμίας και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου.

Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα μπορείτε να δείτε το σύνολο των έργων διαμόρφωσης των προβλητών του λιμένα του Αθηνιού:

Athinios new harbour plan
Σχεδιάγραμα διαμόρφωσης λιμένα Αθηνιού. Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος.

Τρία μεγάλα πλοία της ακτοπλοΐας θα μπορούν να δένουν, συγχρόνως και με ασφάλεια στον Αθηνιό, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη διαμόρφωση των προβλητών του. Ο χερσαίος χώρος μεγαλώνει κατά δύο περίπου στρέμματα, ενώ το μέτωπο της προβλήτας προς τη θάλασσα θα έχει μήκος 200 μέτρα. Το λειτουργικό βάθος του λιμένα θα είναι 9 μέτρα που είναι υπεραρκετό για την ασφαλή προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων.

Το έργο (αρχικού προϋπολογισμού 8.400.000 €) εκτελείταi από την εργοληπτική εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό με προσφορά που ανήλθε στο ποσό, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, των 5.816.271,56 € (έκπτωση 30,76%).

Νέο Λιμάνι
Στο μεταξύ, στη φάση επιλογής αναδόχου βρίσκεται ακόμα ο διαγωνισμός του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την “Εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης, προμελέτης και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή νέου λιμένα στη ν. Θήρα” που προκηρύχθηκε στις αρχές του έτους (3/1/2020).

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών ήταν ως τις 17/2/2020 και η ηλεκτρονική αποσφράγιση έγινε στις 20/2/2020. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Δείτε προηγούμενο αναλυτικό σχετικό δημοσίευμα εδώ.



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη