Σαντορίνη, εβδομάδα 23 | 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Διυπουργική για τη Σαντορίνη. Λες;
Εισακούστηκαν, τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο, στο περιφερειακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, οι εκκλήσεις του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου, για μία συστηματική και οργανωμένη ενασχόληση της πολιτείας με τα προβλήματα της Σαντορίνης. Από στόματος Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα προτάθηκε “να προκύψει μια ομάδα διυπουργική για το θέμα της Σαντορίνης…να το δούμε ως ένα case study…να το δούμε με προσοχή και με μια διαφορετική ματιά”. Λες;

Ένα στοίχημα που κερδήθηκε
Από τους 935 επιβάτες διεθνών αεροπορικών αφίξεων στη Σαντορίνη τον Απρίλιο του 2011, στους 21.521 επιβάτες τον Απρίλιο του 2018. Η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου επιβεβαιωμένη στην πράξη. Και με το νησί να υποδέχεται τουρίστες όλο το χρόνο. Ένα στοίχημα που κερδήθηκε, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Για να μην πούμε το νερό, νεράκι
Έκκληση στους καταναλωτές της να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση απευθύνει η ΔΕΥΑ Θήρας, καθώς με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου διαπιστώνονται υπέρμετρες καταναλώσεις νερού στο σύνολο του νησιού. Μην κάνετε άσκοπη και αλόγιστη χρήση του νερού γιατί κινδυνεύουμε να πούμε το νερό, νεράκι.

Νικήστε τη μόλυνση από τα πλαστικά
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για το 2018 ήταν αφιερωμένη στη μάχη κατά της ρύπανσης από πλαστικό, με στόχο να προσπαθήσουν οι άνθρωποι να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, περιορίζοντας το πλαστικό μιας χρήσης που επιβαρύνει το περιβάλλον. “Νικήστε τη μόλυνση από τα πλαστικά, αν δεν μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε, πείτε όχι σε αυτό”.

Θρίαμβος Νίκου Βαρβαρήγου
Ο Μάιος ήταν αφιερωμένος στη διάσωση των ιστορικών βιομηχανικών καμινάδων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Στον σχετικό διαδικτυακό διαγωνισμό που αφορούσε στην εκτέλεση της “Ωδής της Χαράς”, με φόντο μία βιομηχανική καμινάδα, θριάμβευσε ο γνωστός θηραίος ιεροψάλτης και οινολόγος κ. Νίκος Βαρβαρήγος, συγκεντρώνοντας το 51% των ψήφων. Μπράβο στον Νίκο και μπράβο στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης που είχε την πρωτοβουλία η Ελλάδα να έχει πέντε συμμετοχές στον διαγωνισμό, όλες από τη Σαντορίνη.

Πλησιάζει η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Η Σαντορίνη δηλώνει και πάλι παρούσα στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών μουσικών και μουσικών σχημάτων του νησιού. Το μέχρι τώρα πρόγραμμα, των τριήμερων εκδηλώσεων 19-21 Ιουνίου, βρίσκεται αναρτημένο στο ελληνικό website της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Ενδέχεται να υπάρξουν και ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων του Atlantea θα είναι, όπως πάντα, έγκαιρα και αξιόπιστα ενημερωμένο

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140787"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη