21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη, εβδομάδα 30 | 2018

Share

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Δήμος, αγωγιάτες και φιλόζωοι σε συμφωνία

Σε συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι πολύωρες συναντήσεις μεταξύ του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου, εκπροσώπων των αγωγιατών και εκπροσώπων φιλοζωϊκών οργανώσεων για το θέμα των συνθηκών εργασίας των ιπποειδών στη Σαντορίνη. Το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε επιβεβαιώνει την πρόθεση όλων για την καλυτέρευση των επικρατουσών συνθηκών. Βέβαια η υπερβολική εκμετάλλευση και μερικές φορές κακομεταχείριση των ζώων εργασίας δεν είναι “προνόμιο” των αγωγιατών της Σαντορίνης, αλλά συμβαίνει και σε πολλά άλλα μέρη. Η Σαντορίνη όμως πληρώνει το τίμημα της τεράστιας δημοφιλίας της, καθώς ενέργειες για “υπεράσπιση των ζώων εργασίας” είναι εύκολο να προσελκύουν την προσοχή μεγάλου αριθμού ατόμων και να έχουν απολαμβάνουν μεγάλης δημοσιότητας.

Πέντε δημιουργικά καλοκαίρια σε 26 έργα του Χριστόφορου Ασιμή
Εγκαινιάστηκε το SAF η έκθεση ζωγραφικής του Σαντορινιού καλλιτέχνη Χριστόφορου Ασιμή με τίτλο “5 χρόνια Santorini Arts Factory”. Πρόκειται για μια εξαιρετική έκθεση 26 έργων από λάδι σε καμβά, που ανακαλούν αναμνήσεις από ξεχωριστές στιγμές θεάτρου, χορού και μουσικής.

Διδασκόμενοι από την καταστροφή στο Μάτι
Η αναγκαιότητα ύπαρξης επαρκούς σχεδίου καθοδήγησης και σωτηρίας του πληθυσμού στην περίπτωση ακραίου συμβάντος ή αιφνιδιαστικής φυσικής καταστροφής ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τη φωτιά που κατέκαψε το Μάτι στην ανατολική Αττική. Η ευθύνη όσων είναι επιφορτιμένοι με τα θέματα πολιτικής προστασίας είναι μεγάλη. Για να κοιμούνται ήσυχα τα βράδια…

Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια
Συγκινητικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της κοινωνίας της Σαντορίνης στο κάλεσμα του Δήμου Θήρας και του Κέντρου Κοινότητας Θήρας για τη συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης, προς ανακούφιση όσων πλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές της Αττικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου
Την παραίτηση του υπέβαλε στον Δήμαρχο Θήρας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλίας Πελέκης μετά τα δυσάρεστο γεγονός της συμπλοκής του με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” κ. Γιώργο Χάλαρη. Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος έκανε δεκτή την παραίτηση αλλά για το θέμα θα πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να τεθεί και το θέμα της λεκτικής βίας, προφορικής και γραπτής, που ευημερεί στη Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια.

430 στρέμματα οι νέοι αμπελώνες στις Κυκλάδες
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσίευσε τον φετινό  πίνακα με τις βαθμολογίες για άδεια φύτευσης νέου αμπελώνα. Για την Περιφερειακή Ενότητα των Κυκλάδων υπέβαλαν αίτηση για άδεια φύτευσης αμπελιού οινοποιήσιμων ποικιλιών 39 αμπελουργοί με αιτούμενη έκταση 440,81 στρεμμάτων και ο πίνακας με τις βαθμολογίες αναφέρεται σε συνολική έκταση 429,8 στρεμμάτων. Ο τελικός κατάλογος των δικαιούχων άδειας νέας φύτευσης θα προκύψει από το αρμόδιο Τμήμα του υπουργείου.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140786"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη