Σαββατόβραδο για βιβλιόφιλους – παρουσιάσεις σε Φηρά και Οία

Σε δίλημμα θα μπουν οι βιβλιόφιλοι της Σαντορίνης το βράδυ του Σαββάτου, καθώς θα πραγματοποιηθούν δύο βιβλιοπαρουσιάσεις, μία στην Οία και μία στα Φηρά.

Οία, ώρα 20:00
Στο βιβλιοπωλείο Atlantis Books στην Οία, θα παρουσιαστεί το βραβευμένο μυθιστόρημα της  Βικτωρίας Αγγελοπούλου με τίτλο “Μεθυσμένα καράβια” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Το Δόντι”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Γαλαίος, εκπαιδευτικός και διδάκτωρ φιλολογίας και ο Δημήτρης Πράσσος, δημοσιογράφος και παραγωγός. Τα “Μεθυσμένα καράβια” απέσπασαν το Βραβείο Μυθιστορήματος στον 29ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2011 του του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στο βιβλίο ξετυλίγεται η ιστορία νεαρής πιανίστριας, η οποία στην προσπάθεια αναζήτησης του γενεαλογικού της δέντρου στην Αίγυπτο, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις συνείδησης, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μυθιστορήματος. Στην Όαση Σίουα η νεαρή βιώνει τον απόλυτο έρωτα, στο Κάιρο ψυχανεμίζεται τα αρχαία μυστήρια, και στην Αλεξάνδρεια γνωρίζει την οδύνη της απώλειας, το μίσος και την απόγνωση που την οδηγούν σε ψυχολογική και σωματική κατάρρευση.
Με την εξέλιξη του μύθου, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω της, αναπτερώνουν το ηθικό της και την ωθούν προς δύο κατευθύνσεις. Πλαγίως στο μονοπάτι της ανεύρεσης του φυσικού της προγόνου και καθέτως στη γνώση του πραγματικού της γεννήτορα, μυώντας τη σε απόκρυφες αλήθειες ζωής. Ταυτόχρονα, οι περιγραφές των τοποθεσιών και οι ιστορικές αναδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στη φαντασία του αναγνώστη να εξεγερθεί και να μεταφερθεί στο χθες, στο παρόν, στο αύριο και στο διηνεκές.

Φηρά, ώρα 21:00
Στο Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά, παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Κουκουλά “Το βυθισμένο βασίλειο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το βιβλίο θα προλογίσει η συγγραφέας και σκηνοθέτις Κωστούλα Τωμαδάκη, ενώ θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο  Γιάννης Παπακωνσταντίνου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τι κοινό θα μπορούσε να έχει η κοσμοπολίτικη Σαντορίνη με τη χαμένη Ατλαντίδα;  Δυο ιστορίες που τις χωρίζουν χιλιάδες χρόνια αλλά τις ενώνουν πολλά περισσότερα…

Ελληνικό αρχιπέλαγος, πριν από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια…
Η Μινωική Αυτοκρατορία κυριαρχεί στη Μεσόγειο. Ένας προηγμένος πολιτισμός, τόσο ισχυρός όσο και μυστηριακός. Οι ανακαλύψεις του σε τεχνολογία και φιλοσοφία πρωτόγνωρες. Όμως για όλα τα πράγματα έρχεται ένα τέλος. Μετά από την αλαζονική εκστρατεία ενάντια στην Αθήνα, η
Αυτοκρατορία αντιμετωπίζει μια τρομερή φυσική καταστροφή. Ένας σοφός βασιλιάς σηκώνει στους ώμους του έναν ολόκληρο κόσμο. Ένας νεαρός αξιωματικός καλείται να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει την εκπλήρωση μιας προφητείας. Ο χρόνος αποδεικνύεται αμείλικτος για τους πιστούς του.

Σαντορίνη, σημερινή εποχή…
Ο Νικόδημος είναι ένας παθιασμένος καθηγητής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κυνήγι ενός θρύλου. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας κάνει μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του πολιτισμού για πάντα. Ζητάει τη βοήθεια του μοναδικού ανθρώπου που μπορεί να εμπιστευτεί, του παλιού φοιτητή του Αλέξανδρου. Εκείνος σπεύδει στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων όχι μόνο για να εξερευνήσει το μακρινό παρελθόν, αλλά και για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Οι δυο αρχαιολόγοι επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν μια ξεχασμένη γλώσσα και να βρουν το μίτο που θα τους βοηθήσει να εξηγήσουν το μεγαλύτερο αίνιγμα της ιστορίας. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαν να υποψιαστούν ότι η αρχαία προφητεία έχει αρχίσει να ξυπνάει. Και όλοι οι οιωνοί δείχνουν απειλητικά προς το μέρος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη