EMA: Σε αναμονή δεδομένων -ακόμη και τον Απρίλιο- για εμβόλια ειδικά έναντι της Όμικρον

Από τον Απρίλιο έως τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα δεδομένα για εμβόλια έναντι της Covid-19 που θα είναι προσαρμοσμένα στην παραλλαγή Όμικρον, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για την έγκρισή τους φέτος το καλοκαίρι δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) Μάρκο Καβαλιέρι.

Παρασκευαστές εμβολίων όπως η Moderna και η Pfizer έχουν αρχίσει τις δοκιμές εμβολίων κατά της COVID-19 που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύσουν την Όμικρον, αφού δεδομένα έδειξαν πως δύο αρχικές δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 παρέχουν μερική μόνο προστασία κατά της παραλλαγής.

Με βάση τα δεδομένα για εμβόλια ειδικά για την Όμικρον, η υπηρεσία θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα μιας ενδεχόμενης έγκρισής τους. Ο ΕΜΑ ελπίζει ότι θα έχει τα δεδομένα φέτος το καλοκαίρι, αυξάνοντας τις πιθανότητες ένα εμβόλιο να είναι διαθέσιμο για χρήση το φθινόπωρο, δήλωσε ο Καβαλιέρι.

Στον πάγο αξιολόγηση του Sputnik V
Ο EMA πρόσθεσε πως η αξιολόγησή του για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού έχει σταματήσει. “Δεν υπάρχει δραστηριότητα στην αξιολόγηση… και δεν αναμένω καμία στο άμεσο μέλλον”, είπε ο Φέργκους Σουίνι, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Κλινικών Μελετών και Παραγωγής, χωρίς να επεκταθεί.

Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβαλε χθες (16/3) την αξιολόγησή του για επείγουσα χρήση του Sputnik V λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη