Σε διαβούλευση νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια – το πλήρες κείμενο

Στην καλύτερη περίπτωση το καλοκαίρι του 2017 θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πραγματοποιούν δρομολόγια στη νησιωτική Ελλάδα καθώς η αδειοδότηση ικανού αριθμού υδατοδρομίων έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. Σήμερα υπάρχουν μόνο δύο αδειοδοτημένα υδατοδρόμια, στην Κέρκυρα και στους Παξούς.

Στο μεταξύ βρίσκεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τίτλο “Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών” που επιχειρεί να θέσει το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα υπάγονται τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα.

kastelorizo_seaplanes
Υδροπλάνα στο Καστελόριζο πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο στο Δημόσιο, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των οποίων την πλειοψηφία των μετοχών έχει το Δημόσιο. Κατ’ εξαίρεση άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται και σε ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία εφόσον πρόκειται περί παραχωρησιούχου λιμένα και εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα αυτού, ή περί κατόχου τουριστικής μαρίνας.

Το νομοσχέδιο αποτελείται από 33 άρθρα και η διαβούλευση είναι ανοικτή σε σχόλια μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2016, 13:59.

Δείτε το νομοσχέδιο  εδώ: http://www.opengov.gr/yme/?p=3335

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη