20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου

Share

Με στόχο το συντονισμό και τη δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών για τη β’ φάση εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεδρίασε σήμερα, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, η αρμόδια ομάδα έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πουσσαίος, περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και εκπρόσωποι  των Νομικών Προσώπων στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια.

Μετά την ψήφιση του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Μακρυωνίτης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την κατάρτιση και την ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ήδη στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από χθες (5/09/2012) έχει αναρτηθεί το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου. 

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι φορείς και οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να συμπληρώσουν σχετικό με το θέμα ερωτηματολόγιο.

Ακολούθως, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, με προτεινόμενες ημερομηνίες την 20η και 21η του μήνα. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ν.Α, ενδεχόμενα στις 24/9, και αμέσως μετά να προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου το Σώμα να συζητήσει και να εγκρίνει το διαμορφωθέν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εντός του Σεπτεμβρίου.

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη