Σεμινάρια για θέματα τεχνικού ασφαλείας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας για τα μέλη του στα νησιά των Κυκλάδων.

Η επιμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας επικινδυνότητας (οι οποίες απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων) προκειμένου οι εργοδότες ή οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας, καλύπτει την υποχρέωση έναντι του Νόμου 1568/1985 “Υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων”, που ορίζει την υποχρέωση χρήσης υπηρεσιών Τεχνικού Ασφάλειας από κάθε επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

  • Σεμινάρια “Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων“, διάρκειας 35 ωρών, για επιχειρήσεις οι οποίες υπάγονται στη Β’ κατηγορία (Επιχειρήσεις επισκευής και συντήρησης μεταφορικών μέσων, πρατήρια υγρών και αέριων καυσίμων, επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις κατασκευής παντός είδους από ξύλο, επιχειρήσεις κατασκευής και επισκευής παντός είδους από μέταλλο, επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατεργασίας δερμάτων και γουναρικών και κατασκευής παντός είδους από ύφασμα, δέρμα και γούνα, οικοδομικά και άλλα παρόμοια τεχνικά επαγγέλματα, όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις όπως εκτυπώσεις, εκδόσεις, τοποθετήσεις υαλοπινάκων, κλιματιστικών κλπ).
  • Σεμινάρια Επιμόρφωση εργοδοτών”, διάρκειας 10 ωρών, για επιχειρήσεις οι οποίες υπάγονται στη Γ’ κατηγορία (Επιχειρήσεις γεωργικές, κτηνοτροφικές, εμπορικές, εστιατόρια, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις, τράπεζες και λοιπά οικονομικά ιδρύματα, ασφάλειες, διεκπεραιώσεις υποθέσεων, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων, διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας).

Περισσότερες λεπτομέρειες, τα έντυπα των αιτήσεων, καθώς και τη σχετική νομοθεσία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις, αλλά και συμπλήρωση αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (κα Πέγκυ Στεργίου, τηλ. 2281082346, εσωτ. 135), ή με το τοπικό γραφείο του Επιμελητηρίου στη Σαντορίνη (τηλ. 2286025788)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη