Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, για τα τουριστικά καταλύματα -εκτός των οικισμών- μέχρι να εγκριθούν τα πολεοδομικά σχέδια

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα, Τρίτη 4/8, ώρα 16:00, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας. Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου την περασμένη εβδομάδα, έκανε λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση που στοχεύει σε επενδύσεις, στήριξη της ιδιοκτησίας και προστασία του περιβάλλοντος.

Η δημόσια διαβούλευση θα είναι ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 28/8, ώρα 16:00, εδώ.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, για τα τουριστικά καταλύματα -εκτός των οικισμών- μέχρι να εγκριθούν τα πολεοδομικά σχέδια, σε περίπου ενάμιση χρόνο. Στόχος, κατά τον Υπουργό, είναι να μπει ένα φρένο στην οικοδομική δραστηριότητα αυτών των “κορεσμένων περιοχών”, όπως τις χαρακτήρισε, μέχρι να μπουν ξεκάθαροι κανόνες συμβατοί με τη φέρουσα ικανότητα, μέσω των ειδικών πολεοδομικών σχεδίων για τα δύο νησιά, που θα ανατεθούν στο άμεσο μέλλον από το Υπουργείο. Δείτε πιο αναλυτικά στο Άρθρο 34-Μεταβατικές διατάξεις (σημείο 3) εδώ.

Α. Σιγάλας: Ναι στην ανάπτυξη, μέσα από κανόνες
Σχολιάζοντας και επικροτώντας παράλληλα αυτή την εξέλιξη, με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης του Δήμου μας, μέσα όμως από συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα συντελέσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Άλλωστε, όπως έχουμε πει από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας, στρατηγικός μας στόχος αποτελεί ο έλεγχος της αυθαίρετης δόμησης, η προστασία και περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης, καθώς και η ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού μας περιβάλλοντος και τοπίου.

Το νέο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ.) της Σαντορίνης σε συνδυασμό με το Σχέδιο Διαχείρισης της Σαντορίνης, θα αποτελέσουν εκείνα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν στη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπου μια νέα οργανωμένη Σαντορίνη θα μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα προβλήματά της προωθώντας τη βιώσιμη τουριστική της ανάπτυξη.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη