Σε δημόσια διαβούλευση ο “Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας”

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε σήμερα (27/8) το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Με το εν λόγω σχέδιο νόμου, αναμορφώνεται το πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής αδυναμίας των οφειλετών, μέσω της προληπτικής αναδιάρθρωσης ή της συλλογικής ικανοποίησης των πιστωτών και απαλλαγής από χρέη κάθε προσώπου, φυσικού ή νομικού, το οποίο αναλαμβάνει οικονομική δραστηριότητα, ανεξαρτήτως του αν η δραστηριότητα αυτή είναι επιχειρηματική ή όχι.

Το νέο πλαίσιο ενσωματώνει όλες τις διαδικασίες που αποσκοπούν είτε στην πρόληψη και αποφυγή της αφερεγγυότητας είτε στην αντιμετώπισή της.

Τα βασικά του χαρακτηριστικά, είναι: α) η απλοποίηση των διαδικασιών για την επιτάχυνσή τους, β) η αξιοποίηση της ψηφιοποίησης με την δημιουργία ηλεκτρονικού Μητρώου Φερεγγυότητας γ) η ταχύτερη δυνατή επιστροφή παραγωγικών μέσων σε παραγωγικές χρήσεις δ) η διατήρηση των βιώσιμων επιχειρήσεων, μέσω της διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού ή της διαδικασίας εξυγίανσης, ε) οι πρόνοιες για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Η διαβούλευση είναι διαθέσιμη εδώ και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 17:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη