Σε δύο κύματα η κακοκαιρία μέχρι τη Δευτέρα 14/12

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα προσεγγίσουν την χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσουν ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη υετού (βροχής/χιονιού) μέχρι και τη Δευτέρα 14/12. Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν σε δύο κύματα:

Το πρώτο κύμα, που ήδη επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας, θα διαρκέσει έως το βράδυ της Πέμπτης 10/12, ενώ το δεύτερο αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 11/12 και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14/12. Ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και κατά τη νύχτα της Πέμπτης 10/12 προς Παρασκευή 11/12.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως τη Δευτέρα 14/12 στην Ανατολική Μεσόγειο, ο άνεμος καθώς και οι θέσεις των βαρομετρικών χαμηλών (με κόκκινο “L”).

Στα πελάγη οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και κατά διαστήματα θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει αυξομειώσεις, παραμένοντας όμως σε ελαφρά υψηλότερες από την μέση τιμή για την εποχή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη