20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση του δημοτικού οδικού δικτύου

Share

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 18/1 οι εργασίες ανανέωσης του ασφαλτικού τάπητα σε βασικά κομμάτια του δημοτικού οδικού δικτύου της Σαντορίνης, συνολικού μήκους 20 χλμ., στο πλαίσιο του έργου “Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου Θήρας και Θηρασίας και συνοδά έργα οδοποιίας”.

Οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά ανά Δημοτική Κοινότητα. Σε πρώτη φάση ξεκίνησαν από την περιοχή της Οίας, όπου αναμένεται να διαρκέσουν 10-12 ημέρες. Επόμενος σταθμός του έργου θα είναι η ευθεία Φηρών-Πύργου, από το ύψος της τράπεζας Πειραιώς μέχρι το μεξικάνικο εστιατόριο.

Όπως είπε στο Atlantea ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θήρας Γρηγόρης Μαντούσης, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με άλλες εργολαβίες της ΔΕΥΑΘ και της Vodafone (για οπτική ίνα) που είναι επίσης σε εξέλιξη στο νησί. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για κάθε περιοχή που πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί.

Σημειώνεται πως στα υπό ασφαλτόστρωση τμήματα δεν απαγορεύεται συνολικά η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς οι εργασίες γίνονται ανά ρεύμα, επιτρέποντας την εκ περιτροπής κυκλοφορία.

Για την ασφαλτόστρωση χρησιμοποιείται ασφαλτόμιγμα κλειστού τύπου που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και εκτιμάται ότι, χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις, το έργο θα έχει τελειώσει μέσα στους επόμενους δύο περίπου μήνες.

Αμέσως μετά προβλέπεται η κατασκευή στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία, η σήμανση με πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες ΚΟΚ, καθώς και η διαγράμμιση. Συνολικά υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου το έργο θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο.

Το εν λόγω έργο είχε προϋπολογισμό 2.475.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και είχε προετοιμαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, που το συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του 2019. Δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιούλιο το 2020 ανακηρύχθηκε οριστικός ανάδοχος η εταιρεία “Κόσμος Κατασκευαστική Α.Ε.”, η οποία προσέφερε 1.425.519,68 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη