Σε εξέλιξη η μελέτη για την πολιτιστική διαδρομή της Σαντορίνης

Με χορηγία της Aegean Airlines

Υπεγράφη πριν λίγες ημέρες η σύμβαση για την ανάθεση του έργου “Εκπόνηση master plan της πολιτιστικής διαδρομής Σαντορίνης” μεταξύ του Σωματείου “Διάζωμα” και του οικονομολόγου, κ. Νίκου Σμιτ. Τη χρηματοδότηση του κόστους ανάθεσης της μελέτης καλύπτει η Aegean Airlines, Εταιρικό Μέλος του Σωματείου “Διάζωμα”, με χορηγία ύψους 20.000 ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η διαμόρφωση προτάσεων, οι οποίες μέσω ενδεικτικών διαδρομών -οδικών μεταξύ των οικισμών, αλλά και πεζοπορικών μέσα στους οικισμούς ή εκτός οικισμών- θα προσφέρουν στον επισκέπτη μια βιωματική και ολιστική εμπειρία στις “στάσεις” και στους “προορισμούς” που αυτός θα επιλέγει, πάντα στη βάση της υψηλής ποιότητας και της αυθεντικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η παραπάνω μελέτη ανατέθηκε από το “Διάζωμα” στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτιστική Διαδρομή στη Θήρα” που αναπτύσσουν από κοινού με τον Δήμο Θήρας, ως ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν που θα διαφοροποιεί τα δεδομένα του νησιού, όχι μόνο χρονικά (επέκταση της υπάρχουσας τουριστικής σεζόν σε 12μηνο), αλλά και θεματικά και χωρικά (διεύρυνση του φάσματος και των σημείων ενδιαφέροντος του νησιού).

Όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του Διαζώματος κος Σταύρος Μπένος κατά την πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου Θήρας στο μουσείο της Ακρόπολης, το πρόγραμμα στοχεύει στη διαμόρφωση και ανάδειξη ενός τουριστικού προϊόντος με συγκεκριμένα στοιχεία ενδιαφέροντος του επισκέπτη αναφορικά με την πλούσια περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συνεκτικά με την τοπική παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνονται στο εμπλουτισμένο τουριστικό προϊον. Στοχεύει επισης στη δημιουργία ευκαιριών στις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς προϊόντων και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες διαδρομές, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, με σεβασμό και ανάδειξη της ποικιλόμορφης ιδιαιτερότητας του τόπου και στην εξασφάλιση πόρων για τη συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη