Σαντορίνη: Σε εξέλιξη πρόγραμμα στείρωσης για αδέσποτα σκυλιά

Από την Protect Animals Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και τους κτηνιάτρους του νησιού

Ξεκίνησε χθες (22/10) στη Σαντορίνη ειδικό πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων σκυλιών που θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες. Η στείρωση είναι σημαντική για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες συνεχόμενες γέννες και ταλαιπωρία των σκύλων. Η δράση οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την προστασία των ζώων Protect Animals Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και τους κτηνιάτρους στη Σαντορίνη.

Τα αδέσποτα σκυλιά περισυλλέγονται από ομάδα εκπαιδευτών σκύλων και μεταφέρονται στα κτηνιατρεία όπου και γίνονται οι στειρώσεις. Όσοι κάτοικοι του νησιού γνωρίζουν πού βρίσκονται αδέσποτα σκυλιά ή φροντίζουν αδέσποτα σκυλιά, μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα εκπαιδευτών με τους εξής τρόπους:

  • Συμμετέχοντας στο στάδιο της περισυλλογής βοηθώντας τους εκπαιδευτές να πλησιάσουν τα σκυλιά πιο εύκολα
  • Μεταφέροντας αδέσποτα σκυλιά σε ένα από τα κτηνιατρεία, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με τον υπεύθυνο του προγράμματος
  • Ενημερώνοντας τηλεφωνικά την υπεύθυνη της ομάδας, υποδεικνύοντας που βρίσκονται αδέσποτα.

Οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της ομάδας την κ. Ελευθερία στο τηλ. 6945415750 ή τον κ. Πάνο στο τηλ. 6945297753.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προγραμματιστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την ασφάλεια γύρω από τα σκυλιά, τις ανάγκες των σκύλων, τις υιοθεσίες και πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή ενός ζώου.

Σχετικά με την Protect Animals Greece
Η Protect Animals Greece ιδρύθηκε το 2017 και είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία όλων των ζώων στην Ελλάδα. Υποστηρίζεται από τη Διεθνή Επιτροπή Συμβούλων από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες οργανώσεις προστασίας ζώων στην Ευρώπη (RSPCA, Dogs Trust, Battersea Dogs and Cats Home, The Wild at Heart Foundation, International Cat Care, The Donkey Sanctuary, World Horse Welfare). Τα προγράμματά της έχουν αναπτυχθεί σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: ευζωία, νομοθεσία, εκπαίδευση παρέχοντας μία ολοκληρωμένη λύση στα θέματα που αφορούν την καλή διαβίωση των ζώων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη