22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αναδοχή και υιοθεσία παιδιών

Share

Ενεργοποιήθηκε σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όσοι πολίτες επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anynet.gr.

Η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σηματοδοτεί ταυτόχρονα την εφαρμογή του νέου νόμου για την Αναδοχή και την Υιοθεσία, που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν μια οικογένεια στα παιδιά που την έχουν ανάγκη:

  • Με σεβασμό στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε παιδιού, αλλά και στις δυνατότητες και επιθυμίες κάθε οικογένειας.
  • Με εξασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων παιδιών και οικογενειών, της ταχύτητας και της ισονομίας.
  • Με την συνέργεια και εποπτεία των αρμόδιων φορέων της πολιτείας.

Η ψηφιακή εφαρμογή του νέου νόμου κλείνει μια ανοιχτή πληγή που ταλάνιζε την κοινωνία επί δεκαετίες την ώρα που περίπου 2.500 παιδιά περιμένουν μέσα στα ιδρύματα.

[adning id="140783"]

“Πρόκειται για νόμο που αποτελεί τομή για τα δεδομένα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα, ο οποίος βάζει πια το ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας σε εντελώς νέες βάσεις διαφάνειας και αξιοπρέπειας, μακριά από αυτά που ίσχυαν στον τόπο μας επί δεκαετίες”, δήλωσε η υπουργός κα Έφη Αχτσιόγλου.

Η Υπουργός επεσήμανε επίσης ότι “με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, επιταχύνονται οι διαδικασίες και προωθούνται επιστημονικές και σαφείς μέθοδοι αξιολόγησης των υποψήφιων γονέων, θετών ή αναδόχων” και τόνισε ότι “δίνουμε, έτσι, τέλος σε μια ψυχοφθόρα αναμονή τεσσάρων, έξι ή πολλές φορές και οκτώ ετών, η οποία μειώνεται πλέον σε οκτώ έως δώδεκα μήνες”.

Ακόμη και τα ιδρύματα που λειτουργούν με τις καλύτερες συνθήκες δεν υποκαθιστούν ένα σπίτι, μια ανθρώπινη αγκαλιά. Αυτά δεν προσφέρονται μόνο με την υιοθεσία, αλλά και μέσω του θεσμού της αναδοχής. Ο ρόλος του θεσμού της αναδοχής στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποϊδρυματοποίηση είναι καταλυτικός.

“Αν η υιοθεσία είναι μια πράξη υπέρτατης αγάπης, η αναδοχή είναι σπουδαία πράξη γενναιοδωρίας και αλτρουισμού. Απευθύνω έκκληση προς όλες και όλους να ανοίξουν μια ζεστή αγκαλιά για αυτά τα παιδιά”, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός, κα Θεανώ Φωτίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη