Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Άνοιξε νωρίς σήμερα το πρωί η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά της Covid-19. Όπως έχει ανακοινωθεί, οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας ξεκινούν την Τετάρτη 15/12 και θα γίνονται για αρχή σε 75 σημεία της χώρας.

Σε δυσπρόσιτες περιοχές και μικρά νησιά θα γίνουν οργανωμένες “καταδρομικές” αποστολές για εμβολιασμό όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά στη Σαντορίνη, εμβολιασμοί παιδιών θα γίνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και ήδη υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέσω του emvolio.gov.gr.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 14/12 στις 17:00 διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, κατά την οποία η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα 10/12 έως τη Δευτέρα 13/12 εδώ.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο YouTube και από τη σελίδα του υπουργείου στο Facebook.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη