Σε νέο χώρο το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θήρας

koinoniko_farmakeioΣύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Θήρας, το Κοινωνικό Φαρμακείο μεταφέρθηκε δίπλα στον Κωτσόβολο στην Μεσαριά, στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Μεσαριάς-Φηρών. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του είναι κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 12:00 – 13:00.

Σκοπός του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η δωρεάν προσφορά φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τροφοδοτείται από πολίτες που προσφέρουν φάρμακα οικιακής χρήσης που δε χρησιμοποιούν, αλλά και από δωρεές φορέων. Τα φάρμακα μετά τη συλλογή τους ελέγχονται από εξειδικευμένο προσωπικό τόσο ως προς την ημερομηνία λήξης τους όσο ως προς τη φυσιολογική τους κατάσταση. Στη συνέχεια ταξινομούνται και αποθηκεύονται σε ασφαλείς συνθήκες για τη διατήρησή τους.

Αιτήσεις δικαιούχων για την χορήγηση δωρεάν φαρμάκων σε απόρους, ανασφάλιστους, άνεργους από το Κοινωνικό Φαρμακείο γίνονται δεκτές καθημερινά στην Γραμματεία του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και στο Κοινωνικό Φαρμακείο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Ταυτότητα-Διαβατήριο.
2. Βεβαίωση από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένος/η (σε περιπτώσεις ανασφάλιστων).
3. Εκκαθαριστικό εφορίας.
4. Βεβαίωση εφορίας ότι δεν υποβάλλουν δήλωση γιατί δεν έχουν φορολογικό εισόδημα.
5. Βιβλιάριο Υγείας και ιατρικές γνωματεύσεις για τα φάρμακα που τους χορηγούνται.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2286033023 (Κοινωνικό Φαρμακείο), 2286360101 και 2286360109 (Δήμος Θήρας), 6984138602 (Κατερίνα Καραμολέγκου)
Email: kfarmakeiothiras@gmail.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη