Σε τελικό στάδιο οι εγκρίσεις για τη μαρίνα στον Μονόλιθο της Σαντορίνης

Το έργο θα εκτελεσθεί με σύμβαση παραχώρησης

Η έγκριση της αρχαιολογίας είναι το επόμενο και τελευταίο έγγραφο που απαιτείται προκειμένου να εκδοθεί η ΚΥΑ που εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία της μεγάλης μαρίνας στον Μονόλιθο της Σαντορίνης.

Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή (5/1/2019) συνέντευξή του στο Volcano TV, ο δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να κατασκευασθεί το έργο με σύμβαση παραχώρησης*.

Θυμίζουμε ότι η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέταξε τον περασμένο Φεβρουάριο το επενδυτικό σχέδιο “Μαρίνα Μονόλιθος Σαντορίνης” στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων.

[adning id="140783"]

Φορέας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και το συνολικό κόστος φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο επενδυτικό σχέδιο δημόσιας στρατηγικής επένδυσης και αφορά στη δημιουργία μαρίνας με δυνατότητα ελλιμενισμού 350 μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 120 άμεσες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη λιμενικών έργων, η μαρίνα χωροθετείται από τον προσήνεμο (βόρειο) βραχίονα του υφιστάμενου σήμερα λιμενίσκου μέχρι τον νότιο βραχίονα του Μονολίθου, καλύπτοντας μέτωπο ακτής μήκους 350μ περίπου. Το μέτωπο της ακτής από τον βόρειο βραχίονα του Μονόλιθου μέχρι τον λιμενίσκο παραμένει ως έχει, δηλαδή αμμώδης πλαζ για χρήση από το κοινό.


* Τι είναι η σύμβαση παραχώρησης;
Είναι ένα είδος εταιρικής σχέσης μεταξύ του δημόσιου τομέα και μιας (συνήθως) ιδιωτικής εταιρείας που έχει αποδείξει την προστιθέμενη αξία της σε έναν συγκεκριμένο τομέα, για παράδειγμα στην υλοποίηση έργων υποδομής.

Οι παραχωρήσεις χρησιμοποιούνται σε τομείς που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Παραδείγματα: οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, λιμενικές και αερολιμενικές υπηρεσίες,συντήρηση και διαχείριση οδικών δικτύων, διαχείριση αποβλήτων, παροχή ενέργειας και θέρμανσης, εγκαταστάσεις αναψυχής και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Μέσω των παραχωρήσεων κινητοποιούνται ιδιωτικά κεφάλαια και τεχνογνωσία, που συμπληρώνουν δημόσιους πόρους, και πραγματοποιούνται νέες επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, χωρίς να αυξάνεται το δημόσιο χρέος.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη