Sea Diamond παραγραφή

Μόλις δύο μήνες απομένουν μέχρι την 5 Απριλίου οπότε συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, στα νερά της καλντέρας της Σαντορίνης. Η πιθανότητα παραγραφής των αδικημάτων που σχετίζονται με το ναυάγιο και τα συνακόλουθα γεγονότα, λόγω συμπλήρωσης πενταετίας, είναι ορατή και για το λόγο αυτό ο Δήμος Θήρας απέστειλε, στις 23/1/2012, επιστολή στο εισαγγελέα εφετών Αιγαίου στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

“Γνωρίζετε ασφαλώς ότι κατά των υπευθύνων του ναυαγίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, όχι μόνο για σειρά ολόκληρη πλημμεληματικών παραβάσεων, αλλά και για τρεις κακουργηματικές (ΠΚ άρθρο 291 παράγρ. 1 εδ. γ, 277 εδ. β και γ, 306 παράγρ. 2 εδ. β). Και ενώ η όλη ανακριτική διαδικασία έπρεπε εγκαίρως να έχει περατωθεί προς αποφυγή του κινδύνου οριστικής παραγραφής των διαπραχθέντων εγκλημάτων τα οποία και παραγράφονται την 5η Απριλίου 2012, εν τούτοις ο φάκελλος εξ όσων πληροφορούμεθα ευρίσκεται ακόμη στα χέρια Εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Νάξου προς σύνταξη προτάσεως, όταν ο απομένων χρόνος για παραγραφή είναι αυτός των δύο μόλις μηνών. Αυτός ο κίνδυνος μας αναγκάζει να απευθυνθούμε σε Σας, μήπως και δεν συμβούν τα αναμενόμενα, προς μεγάλη ικανοποίηση των υπευθύνων κατηγορουμένων.”

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής: Sea Diamond_Dimos23jan2012

Στο μεταξύ, η “Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond’ συλλέγει υπογραφές των κατοίκων της Σαντορίνης, με σκοπό να παρέμβει δικαστικά  για το ίδιο θέμα.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη