Selene Vedema 2023: Ένα διήμερο αφιερωμένο στα κρασιά και τους παραγωγούς της Σαντορίνης

Στις 29-30/9 το Selene Restaurant γέμισε με τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης και διάσημους προσκεκλημένους από τον διεθνή οινικό κόσμο, και όχι μόνο.

Η Selene Vedema 2023, ο πιο σημαντικός θεσμός για τον σαντορινιό αμπελώνα, ολοκληρώθηκε και φέτος, με την επιτυχία της να ξεπερνά όλες τις προσδοκίες, αλλά και με τη δέσμευση πως κάθε χρόνο θα είναι ακόμη καλύτερη. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, οι ατμοσφαιρικοί χώροι του εμβληματικού εστιατορίου Selene αποτέλεσαν το ιδανικό φόντο για την αναβίωση της θρυλικής Vedema, η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την επιμέλεια του Ομίλου Katikies και του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το γεμάτο ζωή αυτό διήμερο, αφιερωμένο στα κρασιά και τους παραγωγούς της Σαντορίνης, φέτος διανθίστηκε με πολλές ακόμη δράσεις και ενέργειες, όπως διαδραστικά workshops, γαστρονομικά δείπνα, μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής και πολλά ακόμη. Το “παρών” έδωσαν σημαίνουσες προσωπικότητες του οινικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και ξενοδοχειακού κόσμου, καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά ορκισμένοι λάτρεις του κρασιού. Μεταξύ αυτών που ήρθαν από το εξωτερικό για τη Vedema ήταν ο κ. Mark Andrew MW, συνιδρυτής του Noble Rot, που μάλιστα παρουσίασε και δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα workshops μαζί με τον κ. Γιάννη Καρακάση MW, και ο κ. Neil Beckett, εκδότης του περιοδικού The World of Fine Wine, ενώ μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ξεχώρισαν με την παρουσία τους μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και πολλοί άλλοι.

Στις 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν μέσα στην υποβλητική Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ τα δύο συναρπαστικά wine masterclasses, το πρώτο με θέμα “Σαντορίνη vs Βουργουνδία” από τον Γιάννη Καρακάση MW και τον Mark Andrew MW και το δεύτερο με θέμα “Νυχτέρι Σαντορίνης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον” από τον Γιάννη Καρακάση MW και με τη συμμετοχή των Πάρη Σιγάλα και Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος αντίστοιχα, που παρουσίασαν τεράστιο ενδιαφέρον για τους παρευρισκόμενους.

Αμέσως μετά έγιναν τα εγκαίνια της ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής “Attending the Deep Sea” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, με τα έργα να εκτίθενται στο πανέμορφο τούνελ του Selene. Η ημέρα έκλεισε με ένα μοναδικό γαστρονομικό δείπνο που συγκέντρωσε όλους τους σεφ των πολυβραβευμένων εστιατορίων του Ομίλου Katikies μέσα στην ίδια κουζίνα. Οι σεφ, πάντα υπό την εποπτεία του Executive Chef Έκτορα Μποτρίνι, προσέφεραν ένα δείπνο 12 σταδίων με πιάτα από τα εστιατόρια Selene, Botrini’s, Therasia και Koukoumavlos.

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ φιλοξένησε 16 οινοποιεία του νησιού (Μπουτάρης, Γαβαλάς, Anhydrous, Βενετσάνος, Αργυρός, Akra Chryssos, Σιγάλας, Κουτσογιαννόπουλος, Καραμολέγκος, Santo Wines, Χατζηδάκης, Βασάλτης, Γαία, Μικρά Θήρα, Κάναβα Χρυσού-Τσέλεπος, Oeno P), με τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους τους να παρουσιάζουν τις ετικέτες τους και να δίνουν στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα κρασιά της Σαντορίνης από διάφορες χρονιές. Οι συζητήσεις γύρω από τα stand των οινοποιείων ήταν πολλές και οι απόψεις αποδείχθηκαν ιδιαίτερα παραγωγικές για το μέλλον του σαντορινιού αμπελώνα.

Το ίδιο βράδυ ένα εξαίσιο γαστρονομικό δείπνο στο χώρο του εστιατορίου ένωσε την Σαντορίνη και την Κέρκυρα, αφού το “Etrusco meets Selene” αποτέλεσε τον καλύτερο επίλογο ενός εξαιρετικού διημέρου. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene, Έκτορας Μποτρίνι, και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Μπίλλης, ο σεφ που βρίσκεται “στο τιμόνι” του πολυβραβευμένου Etrusco εδώ και 10 χρόνια, παρουσίασαν από κοινού ένα μενού γευσιγνωσίας που ένωσε γευστικά τις κουζίνες των δύο εμβληματικών εστιατορίων σε μία απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία. Φυσικά τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα, επιμελημένα από τον Γιάννη Καρακάση MW, έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το διήμερο αυτό αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για το νησί της Σαντορίνης και τα κρασιά της στα πέρατα του κόσμου, ενώ οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση. Από πλευράς διοργανωτών, η Selene Vedema 2023 έκλεισε με τη δέσμευση πως κάθε χρόνο θα επιστρέφει ακόμη καλύτερη και ακόμη πιο δυνατή, με στόχο πάντα την ανάδειξη και την ενίσχυση του οινικού προφίλ του νησιού του ηφαιστείου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη