Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Σαντορίνη

Η σφοδρή χαλαζόπτωση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που έπληξε σήμερα (3/2/22) το πρωί τη Σαντορίνη. Οι ποσότητες του χαλαζιού ήταν τόσο μεγάλες, κυρίως στο κεντρικό τμήμα του νησιού, που σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκαν φορτωτές για να απομακρυνθούν.

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο -όπου παρουσιάσθηκαν- αποκαταστάθηκαν γρήγορα μετά από έγκαιρη παρέμβαση μηχανημάτων της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ο δρόμος που περνάει δίπλα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, στον Μονόλιθο, μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε χείμαρρο, μεταφέροντας χώματα και πέτρες προς τη θάλασσα. Το Atlantea δέχτηκε τηλεφωνήματα ότι παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα. Ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε σταθμεύσει στην είσοδο του δρόμου και δεν επέτρεπε τη διέλευση αυτοκινήτων μέχρι προφανώς να καθαριστεί ο δρόμος

Τα σχολεία, με απόφαση του Δήμου Θήρας, διέκοψαν τη λειτουργία τους και τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Φερτά υλικά από όμορα ρέματα του οδικού δικτύου εμπόδισαν τη σωστή λειτουργία των υποδομών αποστράγγισης του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα νερά και χώματα να εισέλθουν σε χώρους εντός και εκτός των των κτηριακών εγκαταστάσεων.

H Fraport Greece ανακοίνωσε ότι με υπεράνθρωπες προσπάθειες έγινε δυνατό να διατηρηθεί η απρόσκοπτη εκτέλεση του πτητικού προγράμματος, μέσω της άμεσης ενεργοποίησης του σχεδίου που προβλέπεται σε έκτακτες ανάγκες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη