Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και επεισόδιο μεταφοράς σκόνης μέχρι τις 20/5

Η παρουσία χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την περιοχή μας θα οδηγήσουν στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.

Ήδη από σήμερα, Τετάρτη 15/5, το πρωί παρατηρούνται υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας σε σχέση με χθες Τρίτη 14/5 από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα και προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, κυρίως από την Πέμπτη 16/5 μεταφορά αφρικανικής σκόνης προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας, με μεγάλη συγκέντρωση κοντά στο έδαφος, ενώ θα εκδηλωθούν κατά τόπους λασποβροχές στα ηπειρωτικά.

Στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μ. πάνω από τη μέση στάθμη θάλασσας, επίπεδο όπου μελετάται η κίνηση των αερίων μαζών, και η συγκέντρωση της σκόνης χαμηλά στην ατμόσφαιρα όπως προβλέπονται από τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τη Δευτέρα 20/5.

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει εγκύκλιο με θέμα “Προστασία της Δημόσιας Υγείας στην περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης”, παρέχοντας συστάσεις και γενικά μέτρα προφύλαξης της υγείας του πληθυσμού εξαιτίας της επιβάρυνσης της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη συνιστά και ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ).

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη