Σημαντική για τη Σαντορίνη η βρετανική αγορά – Στοιχεία για τις πτήσεις

Όπως αναφέρει πρόσφατη έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Βρετανική αγορά, οι Βρετανοί θεωρούν τις διακοπές πολυτέλεια και ταυτόχρονα ανάγκη, με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, αν και η τελευταία καθορίζει τον αριθμό των ταξιδίων ανά έτος και τη διάρκεια τους. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ταξιδεύουν είναι για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ο οποίος όμως συχνά συμπληρώνεται από άλλες δραστηριότητες ή εμπειρίες.

Σύμφωνα με στοιχεία του UNWTO 2016, η Ελλάδα αποτελεί τον 6ο πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από το Ην. Βασίλειο, ενώ το Νότιο Αιγαίο είναι μέσα στους τρεις πρώτους ελληνικούς προορισμούς που προτιμούν οι Βρετανοί, αναμφίβολα γιατί μπορεί να ικανοποιήσει το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” εμπλουτίζοντάς το με πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών. Και για το Νότιο Αιγαίο όμως το Ην. Βασίλειο είναι σταθερά στη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των τουριστών (706.000 επισκέπτες το 2017).

Τη δυναμική της βρετανικής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα γενικά και προς τη Σαντορίνη ειδικά επιβεβαιώνουν τα πτητικά προγράμματα των εταιρειών για το φετινό καλοκαίρι. Εκτός των πολλών συνδέσεων της Σαντορίνης με τα αγγλικά αεροδρόμια με ανταπόκριση μέσω Αθήνας, τρεις εταιρείες θα προσφέρουν απ’ ευθείας πτήσεις προς και από Σαντορίνη και μάλιστα από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, ενισχύοντας την προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο πρόγραμμα των British Airways, Norwegian και Easyjet περιλαμβάνονται αθροιστικά 402 πτήσεις από την Αγγλία προς Σαντορίνη, με τις προσφερόμενες θέσεις να αγγίζουν τις 71.000.

 

Η British Airways θα πετάει από τις 28/4 μέχρι τις 26/10, καθημερινά εκτός Τρίτης με Airbus 320 από το το London Heathrow.

Επιπλέον, από 25/6 μέχρι 3/9 στο πρόγραμμα των απευθείας πτήσεών της προς τη Σαντορίνη προστίθενται αυτές από το City Airport London, που θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή με Embraer E-190.

Συνολικά 176 πτήσεις, 30.080 θέσεις


Η Norwegian θα εκτελεί πτήσεις με Boeing 737, από 6/4 μέχρι 26/10 κάθε Σάββατο από το London Gatwick

Συνολικά 26 πτήσεις, 4.914 θέσεις

Η Easyjet θα εκτελεί τις πτήσεις της από το London Gatwick, με Boeing 737, και από 31/3 έως 26/10.

Άπό τις 31/3 μέχρι και τις 17/5 οι πτήσεις θα είναι καθημερινές, εκτός Δευτέρας, ενώ για την υπόλοιπη περίοδο μέχρι τις 26/10 οι πτήσεις θα είναι καθημερινές. Μάλιστα από τις 18/5 προστίθεται και δεύτερη πτήση το Σάββατο, ενώ για το διάστημα 26/6-2/10 θα εκτελείται μία επιπλέον πτήση την Τετάρτη.

Συνολικά 200 πτήσεις, 36.000 θέσεις

Επεξεργασία στοιχείων Otusnet, London

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι, ωραια , να δουμε που θα χωρεσουν, που θα παρκαρουν και ποσο θα στριμωχτουν στην Οια για το ηλιοβασιλεμα…( τρομαρα τους…)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here