14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Σημαντική πρόοδος του εμβολιασμού στα νησιά με τη “Γαλάζια Ελευθερία”

Share

Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” και τους εμβολιασμούς στα νησιά έκανε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την αποψινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας. Ο κος Κιλίκλιας τόνισε ότι πριν από την έναρξή του, κατά μέσο όρο είχε εμβολιαστεί με μια δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχει κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών. Αντίστοιχα, οι πλήρως εμβολιασμένοι στα νησιά πριν την επιχείρηση ήταν σε ποσοστό 13%, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%.

Τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα από αυτά στο σύνολο της χώρας, όπου το 35,5% των πολιτών έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και το 20,3% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις.

Ανέφερε μάλιστα ότι στη Λευκάδα, την Θάσο, την Πάρο, τη Μύκονο και την Σαλαμίνα, ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι σταθερά πλέον γίνονται στη χώρα μας περί τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως. “Είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός που κινούμαστε στον εμβολιασμό”, ανέφερε και έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή ομάδα των 18-29 ετών, που προς το παρόν μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού και με τα υπόλοιπα εμβόλια, που θα γίνει αρχικά για τους 29-25 και στη συνέχεια για τους 18-24.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία, τόνισε ότι “σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρατηρείται σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδημία έχει τελειώσει”. Όπως ανέφερε, ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από 4 και ήταν 3,4 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία, είναι σήμερα 14.371 σε όλη τη χώρα.

Ο επταήμερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων παραμένει για δεύτερη εβδομάδα κάτω από τις 2.000, αλλά αυξάνεται ο αριθμός των νέων μολύνσεων στους νεότερους, καθώς πλέον η διάμεση ηλικία των όσων μολύνονται είναι κάτω από τα 37 έτη.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη