Υπ. Υποδομών: Σημαντικό βήμα για τη μελέτη κατασκευής νέου λιμανιού στη Σαντορίνη

Σχεδόν 15 μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την “Εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης, προμελέτης και ΜΠΕ για την κατασκευή νέου λιμένα στη ν. Θήρα”, κατά τους οποίους προέκυψαν καθυστερήσεις λόγω πανδημίας αλλά και λόγω προδικαστικών προσφυγών, στα τέλη Μαρτίου προέκυψε προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Πρόκειται για την Ένωση Οικονομικών Φορέων: ΜΑΡΝΕΤ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία – Ρόγκαν και Συνεργάτες ΑΕ – Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες ΑΕΜ – Βασιλική Τζανετάτου του Γεράσιμου”, η οποία συγκέντρωσε τη μέγιστη συνολική βαθμολογία για την τεχνική και οικονομική προσφορά που υπέβαλε. Η προσφερόμενη τιμή είναι 218.341,10 € + ΦΠΑ, έναντι εκτιμώμενης τιμής 574.847,28 € + ΦΠΑ (έκπτωση 62,02%).

Εφόσον δεν υπάρξουν προδικαστικές προσφυγές, σε 1-2 μήνες θα ανακηρυχθεί ως οριστικός ανάδοχος και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, αντικείμενο της υπό ανάθεση μελέτης αποτελεί η κατασκευή νέου λιμένα στη Ν. Θήρα, που θα εκπονηθεί σε δύο φάσεις.

Η Α’ φάση θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που αφορούν την αξιολόγηση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών, τη διερεύνηση νέας θέσης λιμένα και την προκαταρκτική μελέτη λιμενικών έργων. Το παραδοτέο της φάσης αυτής θα είναι η προκαταρκτική μελέτη λιμενικών έργων, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις συνοπτικές τοπογραφικές αποτυπώσεις, την περιβαλλοντική αξιολόγηση και τη χωροταξική και συγκοινωνιακή ανάλυση της κάθε εναλλακτικής θέσης.

Η Β’ φάση θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες μελέτες:
• Σύνταξη του Φακέλου Καθορισμού Χερσαίας Ζώνης Λιμένα,
• Τοπογραφική/βυθομετρική αποτύπωση της περιοχής μελέτης,
• Γεωλογική μελέτη (γεωφυσική διασκόπηση)
• Μελέτη συγκοινωνιακών έργων
• Προμελέτη λιμενικών έργων, καθώς και τις απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες
• Ειδική Αρχιτεκτονική μελέτη
• Υδραυλική μελέτη
• Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 18 μήνες από την υπογραφή της.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη