Σημαντικό βήμα για το αεροδρόμιο της Ανάφης

Προγραμματική Σύμβαση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης μικρών αεροσκαφών στην Ανάφη υπεγράφη χθες (9/11) μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Ανάφης, κατά τη συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Από αριστερά: Ιάκωβος Ρούσσος – Δήμαρχος Ανάφης, Νίκος Παναγιωτόπουλος – Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Βρούτσης – Βουλευτής Κυκλάδων

Το έργο σχεδιάστηκε και θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (MOMKA) του ΓΕΕΘΑ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους επόμενους 2-3 μήνες. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η τελευταία φάση κατασκευής του αεροδιαδρόμου, μήκους 860 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων. Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου, ενώ εκτιμάται πως το αεροδρόμιο θα καταστεί λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2023.

Ο κος Βρούτσης έκανε λόγο για ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νησιού, που θα το “απογειώσει”, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υποστράτηγο Μιχαήλ Κλούβα και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχο Π.Ν. Ιωάννη Δρυμούση για τη συμβολή τους σε αυτή τη θετική εξέλιξη για την Ανάφη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη