Δόθηκε από την Κομισιόν η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

EMA: Πρώτη προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διαβεβαίωσε ότι πρώτη της προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου. “Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech”, δήλωσε η γενική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας 21/12.

Σχετικά με την προστασία του εμβολίου απέναντι στο νέο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, η Κουκ δήλωσε πως “προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να υποδεικνύει ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι αποτελεσματικό εναντίον του νέου στελέχους”.

Σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου σε εγκύους, ο επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπους (CHMP) του EMA Χάραλντ Ένζμαν δήλωσε πως πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, καθώς δεν διατίθενται αρκετά δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές των Pfizer/Biontech για ενδεχόμενους κινδύνους για τις εγκύους. Ο οργανισμός μπορεί να αλλάξει τη σύστασή του αν καταστούν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, είπε.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη