ΕΟΔΥ: Σημερινή (6/7) ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα – Πού εντοπίστηκαν

Η σημερινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου Covid-19 περιλαμβάνει 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Συγκεκριμένα, όλα τα εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα και τα περισσότερα (20 στον αριθμό) αφορούν πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Επίσης, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και 1 στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Τα 852 (23,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.936 (54,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έχουν ελεγχθεί συνολικά 340.328 κλινικά δείγματα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (5 γυναίκες και 6 άνδρες) και έχουν διάμεση ηλικία τα 59 έτη. To 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αντίθετα, 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, με βάση τα στοιχεία που ίσχυαν ως σήμερα στις 15:00 και περιλαμβάνονται στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ οι θάνατοι στη χώρα παραμένουν 192.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη