Σεμινάριο παραδοσιακών χορών για μαθητές σχολείων της Σαντορίνης

Στο πλαίσιο της εκμάθησης παραδοσιακών χορών που πραγματοποιούνται επί σειρά ετών στον Δήμο Θήρας, η χοροδιδάσκαλος του Δήμου Σταματίνα Ξιάρχου επιμελείται και διοργανώνει στις 8-9/2 το 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών” για μαθητές σχολείων της Σαντορίνης.

Στο πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν στους μαθητές, θα παρουσιαστούν χοροί από τις Κυκλάδες (Σαντορίνη), τον Πόντο και την Μακεδονία, σε μια διαδρομή στην ιστορία των χορών και των φορεσιών. Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την πλούσια ομορφιά και την τέχνη των παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας.

“Συνοδοιπόροι” σε αυτό το εγχείρημα θα είναι ο χοροδιδάσκαλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών “Οι Ακρίτες” Παύλος Καρυπίδης, καθώς και ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών των συλλόγων “Βεργίνας Αιγές” και “Ξεχασμένης Γ. Σεφέρης” Σωτήρη Τσιρογιάννη.

Αυτή τη χρονιά μέρος στο σεμινάριο θα πάρουν οι μαθητές των Γυμνασίων Φηρών και Μεσαριάς, του Δημοτικού Μεσαριάς και του Γενικού Λυκείου Θήρας, με την ελπίδα την επόμενη φορά να έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι μαθητές και από άλλες σχολικές μονάδες του νησιού.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη