Βίντεο κλιπ 200 χρόνια από ΕπανάστασηΤο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου “Ας κρατήσουν οι χοροί” επέλεξε η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” προκειμένου να δημιουργήσει το βίντεο κλιπ της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

“Διαλέξαμε αυτό το τραγούδι γιατί περιγράφει με ένα μοναδικό τρόπο το κοινό μας ταξίδι. Σε αυτά τα 200 χρόνια, η “σύναξή” μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο “δεσμός” μας πύκνωσε. Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και “οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία”. Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά. Σμίγουμε “τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές” μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν!”, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Για τις ανάγκες του εορτασμού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το τραγούδι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1983 με τον δίσκο του Διονύση Σαββόπουλου “Τραπεζάκια έξω”, βιντεοσκοπήθηκε με νέα ενορχήστρωση και ερμηνεία από επτά χορωδίες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς: La Familia, Εστίας Νέας Σμύρνης, Υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Ωδείου, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Musica, ΟΤΕ και Ωδείου Αθηνών.

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ έγιναν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Αγορά του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, πριν ισχύσουν τα τελευταία περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 στην Αττική, ενώ τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες. Η σκηνοθεσία και η νέα ενορχήστρωση του τραγουδιού έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, υπεύθυνο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και είναι παραγωγή της Επιτροπής. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Άρτεμις Ιγνατίου.

Τα δικαιώματα για τη χρήση του τραγουδιού είναι ευγενής προσφορά στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021” του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος είναι Μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Για την ολοκλήρωση του όλου έργου χρειάστηκαν τρεις μήνες αδιάκοπης και συλλογικής δουλειάς. Χορωδοί, μουσικοί, χορευτές, τεχνικοί, περισσότεροι από 300 άνθρωποι συμμετείχαν στο κάστινγκ, στα γυρίσματα, στις πρόβες, στις ηχογραφήσεις, στις αμέτρητες ώρες του μοντάζ και της επεξεργασίας της εικόνας.

Δείτε το παρακάτω

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here